van der Horst

Brands Hatch: GRT Lamborghini verliest kwalificatiechrono's

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
De Grasser Racing Team Lamborghini #63 van Christian Engelhart en Mirko Bortolotti zal bij de start van de eerste race van de Blancpain GT Series Sprint Cup in Brands Hatch achteraan de grid moeten plaatsnemen. De reden hiervoor is een beslissing van de stewards, daar het team de wagen in de box duwde aan het einde van Q1. De sportieve reglementen schrijven echter voor dat de wagens, wanneer ze niet op de piste zijn, in de pitlane horen te staan. Daarenboven vermeldt het reglement specifiek dat ze onder geen beding in de paddock of de garage mogen vertoeven tot de kwalificaties beëindigd zijn.
Voor de tweede wedstrijd mag de Lamborghini zijn startpositie behouden en vat de wedstrijd dus aan vanaf de tweede rij. De eerste wedstrijd, met Dries Vanthoor op pole, start om 12 uur lokale tijd, 13 uur Belgische tijd. De definitieve startgrid treft u hieronder aan.

--- Startgrid race 1 Blancpain GT Sprint Brandsh Hatch 2018 (pdf) ---

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 6 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons