van der Horst

Nürburgring: Angélique Detavernier: "Stint verliep boven alle verwachtingen"

Louis Philippe Soenen & Angélique Detavernier
Louis Philippe Soenen & Angélique Detavernier
Angélique Detavernier, manager van ervaren Blancpain GT-piloot Frédéric Vervisch, zette dit weekend op de Nürburgring zelf haar eerste passen als pilote in het toonaangevende GT3-kampioenschap. Ze deed dat aan de zijde van Louis-Philippe Soenen en de Argentijn Jose Manuel Balbiani in een Mercedes van het Sports & You-team. Detavernier nam de middelste stint voor haar rekening en, zo vertelde ze aan Autosport.be, alles verliep beter dan verwacht.
Sports & You Mercedes AMG GT3
Sports & You Mercedes AMG GT3
"Ik had het niet verwacht, maar ik ben echt tevreden over mijn stint. Je moet weten dat ik vóór de start van de wedstrijd slechts vijf rondjes heb afgewerkt in goede condities. De Bronze Test was ok, maar tijdens de vrije trainingen heb ik niet kunnen rijden als gevolg van een rode vlag. Tijdens de prekwalificaties heeft het team dan weer een fout gemaakt door mij de baan op te sturen met banden die al liefst 200km op de teller hadden én ook nog eens de volle 90 liter brandstof. En de kwalificaties van vanmorgen werden dan weer geannuleerd omwille van de mist."

Angélique Detavernier vlak na haar stint
Angélique Detavernier vlak na haar stint
"Het was niet makkelijk tijdens de wedstrijd met zoveel verkeer, ik wou het zo goed mogelijk doen en dan loeren fouten al eens om de hoek. Die heb ik gelukkig niet gemaakt en daar ben ik heel blij om! Ook fysisch was het minder zwaar dan ik had verwacht, ik heb toch een dik uur gereden en zelfs op het einde daarvan kon ik nog constante tijden draaien. Nochtans kreeg de wagen last van onderstuur en begonnen de remmen te blokkeren. Daarnaast mag je natuurlijk niet vergeten dat ik slechts een vijftal races per jaar doe en we komen hier tegenover teams te staan die het hele seizoen afwerken. Voor ons is bijna alles nieuw en in dat opzicht heeft mijn teamgenoot Louis-Philippe ook een heel mooie prestatie neergezet."

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 18 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons