van der Horst

Nürburgring: Lamborghini wint zeer nipt van WRT Audi - McLaren Endurance-kampioen

Podium BGTSEC Nürburgring 2016
Podium BGTSEC Nürburgring 2016
De seizoensfinale van de Blancpain GT Endurance Series op de Nürburgring werd een strijd tussen de GRT Lamborghini #16 en de volledig Belgische WRT Audi #1 voor de zege. Uiteindelijk haalden Christian Engelhart, Rolf Ineichen en Mirko Bortolotti heel nipt hun eerste zege binnen. Er was ook de strijd voor de Endurance-titel en daarin haalde de Garage 59 McLaren #58 van Rob Bell, Côme Lédogar en Shane van Gisbergen ondanks een reeks aanrijdingen alsnog zijn slag thuis ten nadele van de Bentley #8 van ondermeer Wolfgang Reip en Maxime Soulet.
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Een ontketende Frédéric Vervisch was de ster van de beginfase, hij bracht de Audi #1 in het eerste halfuur van de veertiende naar de tweede plaats. Hij scheidde zo de beide GRT Lamborghini's die bij het doven van de lichten het commando hadden genomen. Ondanks het winnen van de titel kenden de troepen van Bas Leinders ook meteen pech toen Andrew Watson na drie bochten de zuster-McLaren #59 op zijn eentje de muur in kegelde.


Garage 59 McLaren 650S GT3
Garage 59 McLaren 650S GT3
Bell en Lédogar, die voor deze wedstrijd het gezelschap kregen van Duncan Tappy, hadden zeker geen vrije baan richting de Endurance-titel. Zo had Bell liefst twee aanrijdingen in de beginfase, hij tikte eerst de Saintéloc Audi #25 van de baan en daarna had hij ook een aanvaring met de Attempto Racing Lamborghini #101. Voor die eerste aanrijding kreeg hij een drive through penalty, wat hem buiten de top tien deed belanden. De Britse bolide bleef zelfs puntenloos nadat ze zelf aangetikt werden door de HTP Mercedes #85 van Luciano Bacheta terwijl deze de pit uitreed.

Ineichen - Engelhart - Bortolotti
Ineichen - Engelhart - Bortolotti
Geen van de andere titelpretendenten kon echter profiteren, de HTP Mercedes #84 van Buhk/Jaafar/Baumann kwam met een vierde plaats net één punt tekort waardoor zelfs de afwezige Van Gisbergen, dit weekend actief in de V8 Supercars in Australië, alsnog kan meevieren. De Mercedes zag geen weg voorbij de Nissan #23 van Ordonez/Takaboshi/Buncombe, het drietal pakte pas de eerste podiumklassering van het seizoen. Het duel voor de leiding in de wedstrijd ging in de finale tussen Laurens Vanthoor en de Lamborghini van Engelhart. Onze landgenoot raakte jammer genoeg niet voorbij de Italiaanse bolide.

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch: "Ik had echt een goede start, soms loopt het niet zo goed, soms wel en dit was een goeie keer! Alleen al in de eerste bocht raakte ik buitenom voorbij drie wagens. Ik had een goed ritme en kon de ene na de andere auto inhalen, ook mijn teamgenoot Will Stevens die een probleempje had met zijn wagen. Laurens, Dries en ik hebben een goede wedstrijd gereden denk ik, puur op snelheid, iets minder op strategie, alleen jammer dat we niet konden winnen."

Laurens Vanthoor - Dries Vanthoor - Frédéric Vervisch
Laurens Vanthoor - Dries Vanthoor - Frédéric Vervisch
Laurens Vanthoor: "Ik heb echt geprobeerd om de Lamborghini te passeren maar hij was erg snel, ik denk dat we mekaar tweemaal geraakt hebben maar gelukkig zonder erg. Ik had niet genoeg vertrouwen in de remmen om van ver een uitrempoging te doen, en ik wou anderzijds ook geen kamikaze-actie plegen. Ik ben een beetje boos op mijzelf eigenlijk, een zege was mooi geweest gezien we een frustrerend seizoen meemaken. Elke wedstrijd ging er wel iets mis."

--- Uitslag BGTSEC Nürburgring 2016 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 18 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons