Sonoma: Nieuwe podiumplaats voor Soulet

K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
Maxime Soulet werd samen met Rodrigo Baptista tweede in de eerste race van de Blancpain GT World Challenge America op de Sonoma Raceway in California. Onze landgenoot kon dit resultaat niet herhalen in de tweede race waar hij en Baptista met de K-PAX Racing Bentley Continental GT3 niet verder kwamen dan de elfde plaats.
R. Ferri Motorsport - Ferrari 488 GT3
Op de Sonoma Raceway vond afgelopen weekend de vierde van zeven manches van de Blancpain GT World Challenge America plaats. In de eerste race ging de zege naar de R. Ferri Motorsport Ferrari 488 GT3 van Toni Vilander en Miguel Molina. De Ferrari reed van start tot finish aan de leiding en haalde het voor de PAX Racing Bentley Continental van Baptista/Soulet en Alvaro Parente/Andy Soucek.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
In race 2 was het dan weer de Wright Motorsports Porsche 911 GT3 RS van Patrick Long en Scott Hargrove die de race over 90 minuten won. Bij het begin van de race had de andere Porsche van Wright Motorsport de leiding in handen, maar na de pitstop kon Anthony Imperato niet weerstaan aan de terugkeer van Hargrove en liet zijn teamgenoot door alvorens terug te vallen naar de achtste positie. De R. Ferri Motorsport Ferrari 488 GT3 van Toni Vilander en Miguel Molina wist de tweede plaats te pakken en de PAX Racing Bentley Continental van Alvaro Parente/Andy Soucek maakte het podium vol.

Foto's: Blancpain GT World Challenge America

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op dinsdag 11 juni 2019.