van der Horst

Zolder: WRT trekt Audi R8 van Nash/Stippler terug na crash

Crash start Blancpain Sprint Series Zolder 2015
Crash start Blancpain Sprint Series Zolder 2015
De Audi R8 LMS ultra van Frank Stippler en James Nash zal straks niet deelnemen aan de hoofdrace te Circuit Zolder. In de openingsfase van de kwalificatierace gisteren, zaterdag, raakte de bolide betrokken bij een aanrijding met de bolide van teamgenoten Ortelli/Richelmi. In dat incident werd de wagen in de muur geduwd, kwam zelfs even van de grond, en eindigde vervolgens in de grindbak in de Eerste Linkse. Na onderzoek bleek dat het chassis van de bolide geraakt was en dat men de Audi niet meer ter plaatse kon herstellen. De schade aan de zusterwagen #3 bleek mee te vallen en was enkel van cosmetische aard.
  • Circuit Zolder
François Verbist
François Verbist
François Verbist vertelde in een gesprek met Autosport.be hoe de schade precies is opgelopen. "Tijdens de crash gisteren in de openingsfase van de kwalificatierace is het chassis van de Audi #4 geplooid. Het is echt zonde, want de wagen raakte de muur gewoon op de verkeerde plaats. De muur is over de ganse lengte recht, maar op één plaats is er een inham. Het is net op die plaats dat de wagen van de muur in ging en daardoor werd het chassis beschadigd. De bolide kwam ook van de grond, maar daarbij is er eigenlijk geen schade opgelopen, het is vooral de impact met de muur die nefast was. Het chassis kunnen we hier ter plaatse helaas niet herstellen, dus kunnen we niet anders dan de handdoek werpen. De bolide #3 kunnen we herstellen, daar was eigenlijk enkel het bodywerk geraakt."
 
 

If you missed the qualifying race this afternoon, here are the highlights

Posted by BLANCPAIN GT SERIES on zaterdag 6 juni 2015


Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 7 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons