van der Horst

BMW bevestigt deelname aan Intercontinental GT Challenge

Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
BMW zal in 2019 deelnemen aan de Intercontinental GT Challenge, het SRO GT endurance kampioenschap dat bestaat uit de Bathurst 12 Hours, California 8 Hours, 24 Hours of Spa, Suzuka 10 Hours en Kyalami 9 Hours. In elke wedstrijd zal het merk vertegenwoordigd zijn met twee BMW M6 GT3’s. Walkenhorst Motorsport zal met een wagens aan alle races van het kampioenschap deelnemen, terwijl er voor de tweede wagen beroep gedaan wordt op andere nog te bepalen teams.
Walkenhorst Motorsport was de onverwachte winnaar van de 24 Hours of Spa dit jaar en maakt zijn rijders line-up later bekend. Op de tweede BMW M6 GT3 die aan de IGTC deelneemt zien we al zeker fabrieksrijders Augusto Farfus en Martin Tomczyk.

ROWE RACING - BMW M6 GT3
ROWE RACING - BMW M6 GT3
Bovendien mikt BMW met de M6 GT3 op een nieuwe zege in de Nürburgring 24, nadat het dit jaar de zege aan Porsche moest laten. ROWE Racing tekent zeker present met rijders Nicky Catsburg, Connor De Phillippi, John Edwards, Philipp Eng, Jesse Krohn, Marco Wittmann en Nick Yelloly. Ook Walkenhorst Motorsport en Falken Motorsports zullen in de etmaalrace wagens inzetten van het Duitse merk waarop we fabrieksrijders Augusto Farfus, Martin Tomczyk en Timo Scheider terugvinden. Een deelname aan de FIA GT World Cup te Macau behoort ook tot de plannen die BMW heeft met de M6 GT3.

Foto's: Arne Simons & ROWE Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op vrijdag 7 december 2018.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons