van der Horst

BMW blijft verder testen met ook René Rast

BMW M LMDh
BMW M LMDh
Terwijl de meeste kampioenschappen richting hun slotfase gaan, blijft BMW naarstig testen met het oog op volgend seizoen. Hun BMW M LMDh werd aan de tand gevoeld in Spanje, waar men eerst richting Aragon trok, alvorens men een vijfdaagse test afwerkte in Barcelona. Ook tijdens die testen kreeg René Rast al een voorproefje van de nieuwe wagen, samen met negen andere piloten.
Dat Rast er geen gras over laat groeien, is zachtjes uitgedrukt. Hoewel de Duitser dit jaar nog onder contract ligt bij Audi, mocht hij al eens proeven van de nieuwe BMW M LMDh in Aragon. Wat zijn planning zal zijn voor 2023 is nog niet gekend, maar een volledig seizoen met het nieuwe strijdwapen van het Beiers merk zal er nog niet direct inzitten, gezien zijn verplichtingen in de Formule E. Daarenboven was hij niet de enige die mocht testen. Naast vaste waarden Augusto Farfus, Connor de Philippi, Philipp Eng, Marco Wittmann, Sheldon van der Linde en Nick Yelloly, kregen ook de BMW juniors Max Hesse, Dan Harper en Neil Verhagen hun kans.

Hiermee zijn de testweken op Europese bodem afgerond en vertrekt de wagen richting de Verenigde Staten, waar Team RLL het testprogramma verder zal afwerken met het oog op Rolex 24 at Daytona eind januari.

Foto: BMW Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 2 september 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons