van der Horst

BMW denkt aan GTD Pro deelname in IMSA

BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
Eind dit jaar gaat er veel veranderen in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship, met name het verdwijnen van de GT Le Mans-klasse. In de plaats komt de GT Daytona Pro-klasse, die zich richt op puur professionele GT-racers. Ook krijgen we in november officieel de afzwaai van de BMW M8 GTE. Al ziet de Beierse constructeur wel al naar de nieuwe klasse en zou geïnteresseerd zijn om de nieuwe M4 GT3 hiervoor in te zetten.
Volgens Mike Krack, die vanaf één april officieel instaat als globaal motorsportdirecteur voor BMW, zou de klasse zeer interessant zijn, zo meldde hij aan Sportscar365 afgelopen weekend in Sebring. De Duitse constructeur zou dan direct aan de start verschijnen met de nieuwe BMW M4 GT3. Op dit moment zijn zij nog maar de tweede constructeur die interesse uiten in de nieuwe GTD Pro-klasse, met ook Corvette die graag volgend seizoen wil deelnemen. Al hebben zij een aanvraag gedaan om met een aangepaste versie van hun huidige Corvette C8.R GTE voor een jaar, aangezien zij aangaven dat een GT3-versie nog niet klaar zou zijn tegen volgend seizoen.

BMW Team RLL - BMW M8 GTE
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
Hiermee wordt dit tevens ook het laatste seizoen van de BMW M8 GTE. Dit seizoen zijn beide wagens, onder de banner van BMW Team RLL, alleen aanwezig in de Michelin Le Mans Cup en zal tijdens Petit Le Mans zijn laatste race rijden. Op Amerikaans grondgebied had het toch wat successen, waarbij zij tweemaal de Rolex 24 at Daytona achter hun naam schreven.

Foto's: BMW - IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 23 maart 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons