van der Horst

BMW kijkt verder dan IMSA

BMW LMDh
BMW LMDh
Volgend seizoen zal BMW één van de vier merken zijn die debuteren in de LMDh-klasse. Daarvoor zal het merk onder meer op RMG en Team RLL rekenen voor de ontwikkeling van hun nieuwe strijdwapen om dan te debuteren tijdens de Rolex 24 at Daytona en daarnaast in het IMSA algemeen. Hoewel er sinds die bekendmaking nog geen woord gerept is geweest over het FIA WEC, liet BMW M Motorsportbaas Andreas Roos aan Sportscar365 uitschijnen dit kampioenschap nog niet af te schrijven.
Al vanaf het begin lag de focus voor BMW met hun LMDh op IMSA. Dit is ook niet onlogisch gezien het merk zowat de helft van hun wagens verkoopt die de badge BMW M dragen in de Vertenigde Staten. Eigenlijk zijn ze voor dit luik van het programma al zo goed als rond, want zowel Team RMG als Team RLL, dat speciaal nog maar één BMW M4 GT3 gaat inzetten voor de rest van het seizoen in IMSA, zullen instaan voor de ontwikkeling van de wagen om in 2023 competitief aan de start te verschijnen in de GTP-klasse.

Hoewel er nooit sprake is geweest over het FIA WEC, liet Roos toch weten dat ze deze piste nog aan het onderzoeken zijn. Zo overweegt het Beierse merk om toch een programma parallel te laten lopen met dat van in Amerika om zo ook zekerheid te hebben van een deelname in Le Mans. Dit zou dan ten vroegste voor 2024 zijn, en daar blijft het niet bij. Ook kijkt men om de wagen aan te bieden aan klantenteams. Met andere woorden, de toekomst voor de nieuwe klasse in het WEC kan er alleen maar rooskleuriger mee worden.

Foto: BMW M Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 25 maart 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons