van der Horst

BMW Team Brasil bevestigt deelname aan FIA GT Series en maakt namen rijders bekend

BMW Team Brazil - BMW Z4 GT3
BMW Team Brazil - BMW Z4 GT3
Zoals u eerder dit jaar al kon lezen op deze site kondigde Antonio Hermann aan grootse plannen te hebben om met een volledig Braziliaans team deel te nemen aan de FIA GT Series. Het type wagen stond al vast, het zou de BMW Z4 worden en de rijders zouden bekende namen uit de Braziliaanse autosport zijn. De naam van lokale Stock Car ster Cacá Bueno werd als eerste vrijgegeven, vandaag volgden die van de drie overige rijders, maar buiten Ricardo Zonta is geen van allen echt gekend in Europa.
De deelname van Team Brasil aan de FIA GT Series staat dus vast, het team komt met twee BMW Z4 waarvan er een bestuurd wordt door het duo Cacá Bueno/Allam Khodair en de andere door ex F1 rijder Ricardo Zonta en Sérgio Jimenez.

Bueno is in Brazilië de ster van het nationale touringcar kampioenschap en was in 2010 en 2011 al eens te zien in het WTCC. Verleden jaar kwam hij uit in het Braziliaanse GT kampioenschap en werd er vicekampioen. Ook Khodair komt uit het Braziliaanse GT kampioenschap, waar hij in 2009 en 2010 vicekampioen werd en de lokale Stock Car races. Ricardo Zonta is in Europa de meest gekende rijder van de vier, na in 1997 de titel in de F3000 behaald te hebben nam hij deel aan 37 Grand Prix voor BAR, Jordan en Toyota. De laatste jaren was de Braziliaan meermaals te zien in het FIA GT1 kampioenschap ondermeer bij Reiter Engineering en Nissan Sumo power GT. Ook Sérgio Jimenez begon zijn carrière bij de eenzitters en klom op tot de GP2 en het A1GP kampioenschap. Daarna was hij nog even te zien in het FIA GT1 kampioenschap op een Corvette van DKR. Naast het Team Brasil is er in de FIA GT Series nog een team dat uit vier Brazilianen bestaat Team Rodrive Competições, maar dit team komt uit onder Portugese vlag.

Foto: GT Brasil



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op dinsdag 5 maart 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons