van der Horst

Brands Hatch: Anthony Kumpen vierde in eerste race ELITE 1

Podium ELITE 1 race 1
Podium ELITE 1 race 1
Het Belgische PK Carsport heeft zijn topprestatie van het eerste weekend in Valencia waar beide piloten bij hun eerste race in de NASCAR Whelen Euro Series op het podium eindigden, niet kunnen herhalen. De kwalificatie werd ingekort door twee rode vlag situaties waardoor het moeilijk werd om het juiste moment uit te kiezen om een tijd neer te zetten. Anthony Kumpen en Bert Longin moesten zich dan ook tevreden stellen met een zevende en achtste tijd. In de race lieten beide PK piloten hun talent spreken, maar enkel Kumpen kon nog een mooi resultaat scoren. Hij strandde net naast het podium, de overwinning ging naar Eddie Cheever III.
Eddie Cheever III vertrok van op de pole en behield de leiderspositie gans de race. De hard bevochten wedstrijd werd opnieuw  gekenmerkt door de vele race-incidenten en de wagens beëindigden hun race achter de safety car. Frederic Gabillon en Ander Vilarino joegen Cheever gans de race op, echter zonder resultaat. Villarino nam in de laatste ronde nog de tweede plaats over van Gabillon, maar gezien de wedstrijd voortijdig werd afgevlagd telt het resultaat van de laatste ronde voor de rode vlag situatie en zo behoudt Gabillon toch zijn tweede plaats.

Anthony Kumpen zette een mooie inhaalrace neer, als zevende vertrokken vocht hij zich een weg naar voor en eindigde als vierde achter de drie ongenaakbare koplopers. Kumpen bleef wel kleppers als Borja Garcia, Christophe Bouchut en Mathias Lauda voor.  Voor Bert Longin verliep de race minder voorspoedig, in de door de twee safety incidenten gemarkeerde wedstrijd kon hij zich niet optimaal meer opwerken en kwam als achttiende over de lijn. Bij RCP-Marc VDS Racing maakte men grote vorderingen ten opzichte van de eerste race en na een goede kwalificatie eindigden beide rijders in de top tien. Markus Palttala kwam als achtste over de lijn en Bas Leinders volgde net één plaats achter hem.

Uitslag ELITE 1 race 1 Nascar Whelen Euro Series Brands Hatch 2014

01. Eddie Cheever III (CAAL Racing Chevrolet SS) 20 ronden in 21:44.529
02. Frederic Gabillon (Still Racing Chevrolet Camaro) +0.486
03. Ander Vilarino (TFT Chevrolet SS) +0.621
04. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) +0.817
05. Borja Garcia (Ford Autolix Compétition Ford Mustang) +0.909
06. Chistophe Bouchut (DF-1 Racing by B66 Chevrolet Camaro) +1.176
07. Mathias Lauda  (DF-1 Racing by B66 Chevrolet Camaro) +1.319
08. Markus Palttala (RCP-Marc VDS Toyota Camry) +1.714
09. Bas Leinders (RCP-Marc VDS Toyota Camry) +1.891
10. Nicolo Rocca (CAAL Racing Chevrolet SS) +2.357

Foto: Nascar Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 7 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons