van der Horst

Brands Hatch: Vanthoor en Frijns zetten kroon op het werk

Blancpain Sprint Series - Brands Hatch
Blancpain Sprint Series - Brands Hatch
Laurens Vanthoor en Robin Frijns slaagden er nu ook in de hoofdrace te winnen in Brands Hatch, nadat ze al dominant bleken tijdens de kwalificatierace eerder op de dag. BMW Team Brasil kende ook een goed weekend, na hun zege in Nogaro eindigden de Braziliaanse BMW's vandaag tweede en vierde. Kevin Estre en Rob Bell, vertrokken vanop de derde startrij, legden in hun #55 Attempto Racing McLaren uiteindelijk nog beslag op de laatste podiumplaats.
Podium Main Race Brands Hatch
Podium Main Race Brands Hatch
Kevin Estre was in de beginfase erg snel onderweg en verkleinde het gat met de leidende #1 WRT Audi van Robin Frijns. Zodra Laurens Vanthoor halverwege de wedstrijd het stuur overnam stelde onze landgenoot echter de leding veilig en reed weg van de rest van het veld. Het verschil op de meet bedroeg toch nog een goeie 14 seconden, waar het tijdens de kwalificatierace zelfs opliep tot bijna een halve minuut. Vanthoor droeg na afloop de zege op aan J.G. Mal-Voy, de voorzitter van de Belgian Audi Club, die enkele weken geleden overleed. Alle WRT-wagens waren, net als de LMP1 Audi's vorig weekend tijdens het WEC in Spa, voorzien van een sticker ter nagedachtenis aan Mal-Voy.

Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan GT-R Nismo GT3
Craig Dolby en Sean Walkinshaw hadden zich voor hun thuiswedstrijd een podium voor ogen gesteld, iets dat ook lukte in de kwalificatierace geholpen door de 30 seconden-penalty voor de als tweede gefinishte Enzo Ide en Christopher Mies achteraf maar waardoor het Britse duo alsnog niet letterlijk naar het podium kon. Een tweede kans tijdens de hoofdrace kwam er jammer genoeg niet, ze verloren zelfs de vijfde plaats nog aan een sterk opzittende Nick Catsburg in de #88 Reiter Lamborghini. Ide en Mies kenden andermaal pech, Ide had een jumpstart en kreeg een drive-throuhg penalty, de #2 WRT Audi finishte zo slechts als veertiende.

--- Uitslag BSS Main Race Brands Hatch 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 10 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons