van der Horst

Brands Hatch: 26 deelnemers voor seizoensopener British GT

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Voor het tweede jaar op rij zag de British GT hun vaste opener tijdens het paasweekend in Oulton Park niet doorgaan wegens de pandemie, maar dit weekend kunnen de teams hun wagens van stal halen en in Brands Hatch het seizoen aftrappen met een race over maar liefst twee uur. Zoals steeds kan het kampioenschap rekenen op een stabiel aantal deelnemers en dat is dit jaar niets anders met maar liefst 26 wagens verdeeld over twee klassen. Al zijn er wel wat wijzigingen doorgevoerd bij de GT3's in vergelijking met vorig jaar.
Sandy Mitchell en Rob Collard
Sandy Mitchell en Rob Collard
Vanaf dit seizoen staan namelijk de amateurs prominent in de spotlight. Geen volledige Silver-line-ups meer, maar vanaf dit jaar spreekt men van Pro-Am, Silver-Am en Am-Am. Van de veertien GT3-wagens zullen er wel negen in de eerste klasse uitkomen. Opvallend genoeg is er voor het eerst sinds lang niet een Brits merk dat de meeste wagens aanbrengt, maar Lamborghini die de stok overneemt van McLaren met vier wagens. Daar is het vooral uitkijken of Sandy Mitchell voor een tweede seizoen op rij de titel kan binnenrijven, ditmaal met Adam Ballon als tweede rijder. Of wordt het toch Phil Keen, die de overstap maakte naar WPI Motorsport en een duo vormt met Michael Igoe. Daarnaast staan er nog drie Porsche's, drie Mercedes', twee McLaren's, twee Aston Martins en één enkele Bentley op de grid.

Assetto Motorsport - Ginetta G56
Assetto Motorsport - Ginetta G56
In GT4 is het meest opvallende dat er geen enkele TF Sport Aston Martin aan de start zal verschijnen nadat het team vorig seizoen de klasse overvleugelde. Al wordt dit gat wel opgevuld door Team Rocket RJN, die geen enkele GT3 inzet, maar met drie McLaren 570S GT4's komt in het kader van het McLaren Driver Development Program. Nog een opvallende verschijning op de deelnemerslijst is de nieuwe Ginetta G56, die er zijn officieel debuut zal maken. Die wagen wordt gerund door Assetto Motorsport met als bestuurders Mark Ransom en Charlie Robertson. De race start zondag om 14:20 uur en zal zoals gewoonlijk te volgen zijn op het officiële YouTube-kanaal van SRO.

Foto's: British GTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op woensdag 19 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons