Brands Hatch: Mercedes wint Race 2 - Vanthoor/Weerts tweede

Podium GTWCE Brands Hatch Race 2
De snelheid van gisteren tijdens de trainingen kon Mercedes deze namiddag in Brands Hatch tijdens de tweede wedstrijd omzetten in een zege. Raffaele Marciello nam in de Akkodis ASP Mercedes #89 een vliegende start vanaf de pole positie en keek niet meer achterom. Al wat Timur Boguslavskiy nog moest doen tijdens de tweede wedstrijdhelft, was de auto naar de finish brengen. Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT Audi #32) werden mooi tweede, voor nog een Mercedes van Akkodis ASP, de nummer 88 van Pla en Gounon.
Start GTWCE Brands Hatch Race 2
Ulysse De Pauw pakte na de zege van vanochtend een sterke vijfde plaats in de AF Corse Ferrari #53. Hij eindigde daarmee één plek voor de Saintéloc Audi #25 die in de handen van Patric Niederhauser tot aan de verplichte pitstop de tweede stek kon vasthouden. Valentino Rossi pakte dan weer onder luid gejuich van de talrijke fans een mooie achtste plaats samen met Frédéric Vervisch (WRT Audi #46).

WRT - Audi R8 LMS Evo II
Nicolas Baert en Gilles Magnus  (Saintéloc Audi #26) knokten zich terug naar de 18e plek nadat ze in de openingsronde een aanrijding hadden en zodoende als laatste moesten aansluiten. Net achter hen reed Louis Machiels de AF Corse Ferrari #52 naar een tweede podiumplek in de Pro Am-klasse. Adrien De Leener zag opnieuw de finish niet nadat er klaarblijkelijk nog problemen waren op de Dinamic Porsche #54 na de aanrijding in de eerste wedstrijd vanochtend.

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 1 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.