van der Horst

Brands Hatch: René Rast (Audi) wint en verstevigt leiding in kampioenschap

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast (Audi Sport Team Rosberg) was vandaag de beste in Brands Hatch in een door Audi gedomineerde wedstrijd. Tijdens de kwalificaties, ditmaal verreden in droge omstandigheden, palmden de acht wagens uit Ingolstadt al de eerste vier startrijen in. Nico Müller (Audi Sport Team Abt Sportsline) en teamgenoot Robin Frijns completeerden het podium, voor Loïc Duval (Audi Sport Team Phoenix). De eerste niet-Audi was de Racing Bart Mampaey BMW van Philipp Eng op de vijfde plaats.
  • Powercars
Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
Rast had de pole maar Duval nam de beste start. De Fransman kreeg echter al snel het bevel om vrije baan te maken voor zijn twee merkgenoten aan de top van het kampioenschap, Rast en Müller. Hoe makkelijk Duval het zijn Audi makkers maakte, zoveel weerstand bood hij aan Eng in de strijd om de vierde plaats. De Oostenrijker was immers, net als RBM-teamgenoot Sheldon van der Linde, pas halverwege de wedstrijd komen pitten en had in de eindfase jongere banden dan de wagens rondom hem. Van der Linde kon dankzij die geslaagde strategie overigens nog beslag leggen op de zevende plaats, net achter Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix).

Pietro Fittipaldi - WRT Team Audi Sport
Pietro Fittipaldi - WRT Team Audi Sport
Voor RBM-rijder Joel Eriksson werd het echter een weekend om snel te vergeten, nadat hij gisteren met pech zelfs niet kon deelnemen aan de wedstrijd moest hij vandaag zijn bolide wederom parkeren met een technisch mankement. WRT verrichtte dan weer een huzarenstukje door de gisteren tijdens de kwalificatie zwaar gehavende bolide van Pietro Fittipaldi op te lappen. Hun werk werd echter niet beloond, de Braziliaan eindigde als 16e, drie plaatsen achter teamgenoot Jonathan Aberdein.

In het kampioenschap blijven Rast (206 punten) en Müller (169p.) op kop, gevolgd door BMW-rijders Wittmann (147p.) en Eng (129p.).

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 11 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons