van der Horst

Brands Hatch: Winst voor Vanthoor/Stevens - Vervisch vierde

Start Race 1 Brands Hatch
Start Race 1 Brands Hatch
Dries Vanthoor en Will Stevens hebben vanaf de pole positie de eerste Blancpain GT Series Sprint Cup race op het circuit van Brands Hatch gewonnen. Vanthoor controleerde met de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS #2 de eerste wedstrijdhelft, maar teamgenoot Stevens zag tijdens zijn stint de concurrentie verzamelen onder zijn achtervleugel. De Attempto Racing Audi #66 van Kelvin van der Linde oefende in eerste instantie de meeste druk uit, maar moest vervolgens ook rekening houden met de WRT Audi #1 van Christopher Mies, gevolgd door de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 van Raffaele Marciello.
Podium Race 1 Brands Hatch
Podium Race 1 Brands Hatch
Stevens kon de leiding uiteindelijk vasthouden en de overwinning binnenhalen, terwijl de wagens die achter hem kwamen vast te zitten en het onder elkaar begonnen uit te vechten. De Attempto Audi van Kelvin van der Linde kreeg bij het aansnijden van de laatste ronde te maken met een leeglopende band, waardoor Mies in de WRT Audi #1 en Marciello in de AKKA Mercedes-AMG #88 opschoven naar de posities twee en drie in de eerste bocht. Ook Frédéric Vervisch profiteerde hiervan om vierde te worden met de WRT Audi #17 die hij deelt met Stuart Leonard.

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
De West-Vlaming kwam na de stops als vijfde de baan op, nadat het snelle pitwerk van WRT twee posities winst had opgeleverd. Vervisch start in Race 2 vanaf pole positie. Door de lekke band viel de Attempto Audi #66 nog terug naar P8. De Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63 verloor al haar tijden uit Q1 en startte helemaal achteraan, maar Mirko Bortolotti en Christian Engelhart konden toch nog P10 en het bijhorende punt uit de brand slepen.

--- UITSLAG RACE 1 BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP BRANDS HATCH (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 6 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons