van der Horst

Brands Hatch: Zege voor Mercedes - Magnus wint in Gold

Winward Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Winward Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
De tweede wedstrijd in Brands Hatch werd een klinkende zege voor Lucas Auer en Maro Engel. Het duo reed de hele race op kop in de Winward Mercedes #48. Het werd echter geen dubbelzege voor de Duitse constructeur, Jules Gounon kon in de beginfase nog wel aanklampen maar hij en teamgenoot Maxi Götz (Boutsen VDS Mercedes #9) werden uiteindelijk derde, achter Giacomo Altoë en Thierry Vermeulen (Emil Frey Ferrari #69).
  • Dreamdrive
Valentino Rossi
Valentino Rossi
Na hun zege in de eerste wedstrijd pakten Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT BMW #32) later op de dag enkele belangrijke punten met de zevende plaats. Vanthoor ging in de slotfase voorbij teamgenoot Valentino Rossi (#46), die even later even van de baan ging en kloeg over problemen met de stuurinrichting. De populaire Italiaan en onze landgenoot Maxime Martin moesten uiteindelijk de handdoek werpen.

Gilles Magnus - Saintéloc Racing
Gilles Magnus - Saintéloc Racing
Gilles Magnus eindigde samen met Paul Evrard (Saintéloc Audi #25) als negende algemeen en primus in de Gold Cup, een tweede podium van de dag dus voor onze landgenoot.



Nicolas Baert - Mattia Drudi
Nicolas Baert - Mattia Drudi
Na hun opgave vanochtend eindigden Nicolas Baert en Mattia Drudi (#007) race 2 als veertiende, terwijl de zuster-Comtoyou Aston Martin #21 van ondermeer Matisse Lismont als 24e binnenkwam. Jef Machiels (AF Corse Ferrari #52) van zijn kant miste opnieuw nét het podium in de Silver Cup, hij werd 18e algemeen.

Foto's: Hans van Onsem en Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op maandag 6 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons