van der Horst

Braxx Racing en PK Carsport in EuroNASCAR Esports Series

Marc Goossens - Braxx Racing Ford Mustang
Marc Goossens - Braxx Racing Ford Mustang
Begin deze maand maakte Team FJ, organisator van de NASCAR Whelen Euro Series, bekend dat ook zij een virtueel kampioenschap zullen organiseren: de EuroNASCAR Esports Series. Vandaag werd de kalender bekendgemaakt waar meer dan 60 rijders het tegen elkaar zullen uitvechten op acht dinsdagavonden op rij. Daarnaast is er ook een zwaar Belgisch contingent aanwezig op de deelnemerslijst.
Stienes Longin
Stienes Longin
Aangezien alle teams die in het EK NASCAR deelnemen present tekenen, zijn ook PK Carsport en Braxx Racing van de partij. Het team van Anthony Kumpen zet maar liefst vier wagens in waarbij vaste rijders Stienes Longin en Alon Day de voornaamste speerpunten zullen zijn, aangevuld met vaste rijder Julia Andlauer en Bavo Follon. Braxx Racing was ook al aanwezig bij de testevents en zet zelfs vijf wagens in voor dat kampioenschap. Bij het team van Jerry De Weerdt zien we drie Belgen in actie treden, met Braxx-junior Michiel Haverans, Bryan Crauwels en vaste rijder Sven Van Laere. De overige twee wagens worden bestuurd door Alex Sedgwick en Scott Jeffs, eveneens geen onbekenden voor de equipe.

Start American Festival Nascar Finals Elite 1
Start American Festival Nascar Finals Elite 1
Voor de kalender krijgen we een heuse mix tussen Europese en Amerikaanse circuits. Wel opvallend is dat er geen enkele ovaal wordt bezocht. Dinsdag 21 april wordt de aftrap gegeven met een testrace op het circuit van Daytona om dan het echte kampioenschap te starten op het Brands Hatch Indy Circuit. De finale zelf zal afgewerkt worden op 9 juni, waarbij Circuit Zolder als gastheer zal fungeren.

Kalender EuroNASCAR Esports Series 2020

  • 21 april: Daytona International Speedway Road Course (testevent)
  • 28 april: Brands Hatch Indy Circuit
  • 5 mei: Watkins Glen International
  • 12 mei: Circuit Park Zandvoort
  • 19 mei: Indianapolis Motor Speedway Road Course
  • 26 mei: Brands Hatch Grand Prix Circuit
  • 2 juni: Charlotte Roval
  • 9 juni: Circuit Zolder

Foto's: Thomas Smets - Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 18 april 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons