van der Horst

Euro-NASCAR's Esports-serie biedt punten voor 'echte' titel

Nicolo Rocca - PK Carsport Chevrolet
Nicolo Rocca - PK Carsport Chevrolet
De NASCAR Whelen Euro Series is het volgende kampioenschap dat mee op de Esports-trein springt. Elke dinsdagavond wordt er een wedstrijd gereden, waarbij de Daytona International Speedway de kalender opent, weliswaar op de road course. Vanaf de week nadien, in Brands Hatch, zullen de teams bovendien punten kunnen scoren voor de echte rangschikking in de NASCAR Whelen Euro Series! Of hoe sim racen en echt racen plots wel heel erg in elkaar overvloeien...
Braxx Racing - Mustang
Braxx Racing - Mustang
Dinsdagavond 28 april om 20 uur Belgische tijd kunnen de NASCAR-teams op Brands Hatch virtueel de handschoen opnemen. Er staat dus evenwel meer op het spel dan virtueel goud, want de troepen van Jérôme Galpin beloven dat de teams ook punten kunnen sprokkelen in de ranking voor de NASCAR Whelen Euro Series 2020. Naast Brands Hatch staat ook Circuit Zolder op de planning, met ook een Amerikaanse tak (Watkins Glen in New York en de Charlotte Motor Speedway Roval in North Carolina).

In het totaal zijn er acht meetings, waarbij "net als in't echt" de laatste drie afspraken dubbele punten opleveren. Ook de virtuele wedstrijden van de EuroNASCAR Esports Series worden overigens uitgezonden via onder andere het Youtube-kanaal van de organisatie.

Een deelnemerslijst en volledige kalender is voorlopig nog niet gekend.

Foto's: PK Carsport & NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 6 april 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons