van der Horst

FIA GT Series: GPR Aston Martin en Brass Racing Viper delen eerste startrij

Brass Racing - Dodge Viper GT3
Brass Racing - Dodge Viper GT3
De enige GT Pro Evo in het veld, de Aston Martin van Verbergt, Redant en Dupont, heeft ook de pole gepakt in Endurance. Maar het verschil met de Viper van Brass Racing, die de pole reed in GT Pro, was bijzonder klein. Net zoals tijdens de Race Promotion vorig seizoen, waarin het team rond Jerry De Weerdt voor het eerst met de Viper uitpakte, parkeerde Jeffrey Van Hooydonk de Amerikaanse krachtpatser op de eerste startrij. Het verschil bedroeg ditmaal amper 147/1000 van een seconde.
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
De nu donkerblauwe ProSpeed-Porsche van Frédéric Bouvy, Damien Coens en Grandjean moest één seconde toegeven, maar bleek toch nog goed voor een sterke derde chrono voor de GPR Aston Martin DBRS9 van Grivegnée/Schmetz.. Kumpen/Longin/Makelberge loodsten hun Audi R8 LMS naar de vijfde startplaats.  Belgium Racing met Derdaele, Mattheus en Heyer klokten met de Porsche Supercup de zesde chrono algemeen en de pole in GT Cup, voor de MExT Porsche met onder meer Koen Wauters aan het roer. Deze laatste kloeg over een nukkige versnellingsbak een euvel dat tegen morgen zou moeten verholpen zijn.

MExT Racing - Porsche 997 Supercup
MExT Racing - Porsche 997 Supercup
In Sprint, waar slechts 11 wagens in actie kwamen, ging de volledige eerste startrij naar Astur Car met de Ginetta’s G50 voor de familie Mondron voor het duo Piron/Jonckers. De GC 10-V6 van Michaël Schmetz en de Porsche GT4 van Lammens/Huart bezetten de tweede startrij voor onder meer de BMW V8 van Grammatico.

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 20 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons