van der Horst

FIA GT Series: Nabeschouwing Nicolas Jussy

Nicolas Jussy heeft dit weekend het BRCC-kampioenschap (Belgian Racing Car Championship) op het circuit van Zolder op de best mogelijke manier ingezet, door de overwinning in de wacht te slepen met de SEAT Leon Supercopa van het Team Allure na 90 minuten uithouding, samen met zijn gelegenheidsploegmaat François Verbist, die de geblesseerde Maxime Soulet op het laatste moment kwam vervangen.
  • Prospeed Competition
Nochtans was de dag vrij moeilijk begonnen voor Nicolas, die eveneens uitkwam in de Sprintwedstrijden van de BRCC. « De andere SEAT van het Team Allure, bestuurd door Kevin Caprasse, mijn ploegmaat van eind vorig jaar, en Grégory Paisse, beschikt over een andere motorevolutie dan de onze, legt Nicolas uit. We hadden heel wat moeite om het ritme van de andere wagen te volgen in de zogenaamde korte wedstrijden, die telkens na 15 minuten geneutraliseerd werden teneinde iedereen te hergroeperen. Zowel François als ikzelf bleven aan de bumper plakken van de #32 maar het was onmogelijk er voorbij te gaan, wat ons enkele punten in het kampioenschap kost. Maar het allerbelangrijkste was uiteraard fouten vermijden om niet nog meer punten te verliezen. Opdracht volbracht, ook al moeten we nu wel verderwerken om competitief te zijn op het fantastische circuit van Dijon-Prenois in de Bourgogne… »

De Endurance op het einde van de dag vertoonde dan weer een volledig andere fysionomie. « De aanwezigheid van een piloot als François Verbist heeft ons toegelaten om de wagen het hele weekend te doen evolueren, vervolgt Nicolas. Tijdens de 90 minuten van de ‘lange’ wedstrijd waren we in staat om constant sneller te evolueren dan de andere wagen van het team. De feedback die François gaf, heeft dus duidelijk zijn impact gehad. Wanneer onze collega’s van het team op de andere wagen een probleem kregen met een lekke band links vooraan, was de zege in Tourisme Pro en in de SEAT Trophy enkel nog een kwestie van uitrijden. Enkele minuten later was de overwinning binnen ! We beginne dus aan het seizoen in de Endurance, zoals we die vorig jaar geëindigd hebben, wat duidelijk de verwachtingen hoog stelt voor de rest van het seizoen. »

Met deze overwinning op zak gaat Nicolas Jussy zich nu concentreren op de tweede manche van het BRCC 2013. Het tweede weekend van mei, tijdens het jaarlijkse Franse bezoek in Dijon, zal hij Nicolas Léonard aan zijn zijde hebben, die er zijn comeback zal maken. De afspraak is gegeven op één van de meest karaktervolle circuits van Europa.  

Nicolas Jussy press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 22 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons