van der Horst

FIA GT Series: Vier deelnemers in SEAT Trophy

ProSpeed Competition - Seat León Supercopa
ProSpeed Competition - Seat León Supercopa
Zoals ondertussen geweten organiseert de sportafdeling van SEAT en de Belgische invoerder SEAT Import binnen het kader van het Belgian Racing Car Championship de genaamde SEAT Trophy. Het initiatief werd recentelijk gelanceerd en voor deze eerste krachtmeeting kan de SEAT Trophy reeds rekenen op een kwalitatief, vierkoppig deelnemersveld.
  • Dreamdrive
Kevin Caprasse-Grégory Paisse – SEAT Supercopa – nr. 32 – Allure Team
Kevin Caprasse was al de revelatie in 2012! Achter het stuur van een SEAT Supercopa van het Allure Team bond hij in de voorlaatste meeting van het BRCC de strijd aan met Maxime Martin, die andere Belgische belofte, en zag zich hiervoor door de jury van RACB uitgeroepen tot Rookie van het Jaar.
 
De Oostbelg vormt ploeg met Grégory Paisse, nog een jongeling, die leergeld betaalde in de BGDC en nu als teammaat van Caprasse bij het Allure Team debuteert in het BRCC. Caprasse en Paisse strijden tevens voor de Junior Trophy, die open staat voor jongens én meisjes, jonger dan 26 jaar.
 
Nicolas Jussy-François Verbist – SEAT Supercopa – nr. 33 – Allure Team
Vorig jaar pakte Nicolas Jussy met een SEAT Supercopa van het Allure Team alle zeges in Tourisme Pro, hetgeen hem toeliet de titel te behalen in Endurance. Het was overigens Nicolas die aan de basis lag van het debuut van de jonge Caprasse in het BRCC.
 
Om de krachttoer proberen te herhalen doet Nicolas dit weekend een beroep op de diensten van François Verbist, die we kennen van als tweevoudige kampioen in de Clio Cup en successen in Belcar  met de Audi van het W Racing Team.
 
John Pilette-Jacques Naniot – SEAT Supercopa – nr. 110 – Pilette Racing
Om de 110 jaar in de autosport van de Pilette-dynastie waardig te vieren krijgt de SEAT van het duo John Pilette en Jacques Naniot, die in 2012 kampioen werden in de klasse Tourisme Challenger, het nummer 110 op de portieren! Théodore – overgrootvader van John – was voor de eerste wereldoorlog fabrieksrijder bij Mercedes en finishte in 1913 als vijfde in de 500 mijl van Indianapolis!
 
In de jaren ’60 racete John’s grootvader André Pilette in F1 en gaf nadien de fakkel door aan Teddy. De vader van John schitterde in de Formule 5000, in de VDS-kleuren van graaf Rodolphe van der Straten. En nu wordt de saga verdergezet in de BRCC in de SEAT Trophy!
 
Sven Van Laere-Wim De Graef – SEAT Supercopa – nr. 4 - ProSpeed
De grote nieuwigheid in de SEAT Trophy is de inschrijving door ProSpeed, bekend van de successen met Porsche, van een SEAT Supercopa voor Sven Van Laere.
 
De Antwerpenaar debuteerde een hele tijd geleden in Formule Ford en was nadien actief in Belcar en de Nederlandse toerklasse.
Voor het weekend op Circuit Zolder kan hij rekenen op de hulp van Wim De Graef, die vorig jaar in het BRCC al proefdraaide met een SEAT Supercopa.

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 20 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons