van der Horst

Spa Euro Race: Pole voor Mondron (Ginetta) en Verbergt/Dupont/Redant (Aston Martin)

Astur Car - Ginetta G50
Astur Car - Ginetta G50
Edouard Mondron heeft in Spa de pole positie behaald voor de eerste sprint race, welke op zondag wordt verreden. Mondron bleef in zijn Ginetta Michael Schmetz (GC10-V6) en merkgenoot Piron voor. De wederoptredende Guino Kenis klokte met zijn BMW 1-serie de eerste tijd in toerisme. De snelste tijd bij de Westfield's kwam op naam van Thierry Labeye. Voor de endurance-race, wederopkerend op zaterdag avond, jaagde Tim Verbergt de GPR-Aston Martin DBRS9 op pole.
Astur Car - Ginetta G50
Astur Car - Ginetta G50
Edouard Mondron pakte zoals gemeld de pole voor de BRCC sprint, ietwat autoritair want Mondron zou aan de meet bijna een volle seconde overhouden op naaste belager Michael Schmetz. Pierre Piron kwam drie en een half honderste te kort om voor een Astur Car dubbel te zorgen en klopte af als derde. Bij de Westfields, welke hun terugkeer maakten op het circuit sinds de afgelasting van de Special Open Trophy manches in Zolder en Mettet, kwam de snelste chrono op naam van Thierry Labeye. Labeye hield eveneens met een straatlengte voorsprong op de volgende Westfield, het exemplaar van Ragnar Van der Heijden.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
Bij de Endurance-rijders pakte Verbergt zonodig nog meer soeverein de pole positie, de GPR-rijder stak in de prachtige Aston Martin Vantage met kop en schouders bovenuit het veld en bleek met meer dan anderhalve seconde primus. Anthony Kumpen in de PK Carsport Audi, in de ochtend tijdens de training nog snelste, bleef op zijn beurt de GPR-Aston DBRS9 voor. De ProSpeed Competition Porsche en Brass Racing Viper klopten af als vierde en vijfde, terwijl Belgium Racing de pole pakt in de GT Cup klasse, voor de Mext Racing Porsche en de GC Automobile GC10-V8 van Bovy/Servais/Gomez.

Brass Racing - Dodge Viper GT3
Brass Racing - Dodge Viper GT3
Vermelden we tot slot nog dat Jeffrey Van Hooydonk (Brass Racing) niet aan rijden toekwam tijdens de kwalificatie en Jerrey De Weerdt bijgevolg op zijn eentje de Viper moest kwalificeren. Van Hooydonk vertoefde in Assen voor de derde meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar zal morgen weliswaar wederom afzakken naar het mooiste circuit ter wereld voor de Endurance race om tien voor zes 's avonds.

Foto's: Jacques LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 7 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons