van der Horst

British GT Spa: BMW pakt in extremis de zege af van Nissan in race 2

#80 Nissan GT-R Hoy/Reip
#80 Nissan GT-R Hoy/Reip
Na een spannende eerste race van de Britse GT's in Spa zorgde ook de wedstrijd net na de middag voor heel wat suspens. De Nissan GT-R van Chris Hoy en onze landgenoot Wolfgang Reip nam in de eerste ronde al meteen de leiding over van de op pole gestartte Ecurie Ecosse BMW van Marco Attard en Alexander Sims. De Japanse bolide leek op weg naar de zege maar een late safety car zorgde er nog voor dat de BMW met nog twee ronden te gaan de leiding terugpakte.
  • Hamofa Performance
Crash van Derek Johnston in de #888 BMW
Crash van Derek Johnston in de #888 BMW
De wedstrijd begon al slecht voor de enige Ginetta in GT3-specificatie, de #40 werd achteraan helemaal vernield na een crash, meteen ook het sein voor een eerste safety car-fase. Nadien stabiliseerde de wedstrijd zich en slaagden de #80 Nissan en #79 BMW erin een kleine kloof te slaan. Net voorbij halfweg moest de safety car echter opnieuw uitrukken na een zware crash van Derek Johnston in de #888 BMW. De Brit verloor de auto op de kerbstones in Malmédy en plofte hard in de bandenstapels aan de overkant, gelukkig zonder lichamelijke schade.

5326031c28328d1ea854304c5d160e8c2558c478.jpg
Bij de herstart zag de BMW van Ecurie Ecosse zijn kans schoon om de Nissan te passeren waardoor onze landgenoot Wolfgang Reip alsnog de zege aan zijn neus voorbij zag gaan. Gary Eastwoord en de snelle ex-eenzitter piloot Adam Carroll mochten mee naar het podium in hun FF Corse Ferrari. Geen Oman Racing of Trackspeed zoals in race 1 dus, al finishte de tweede Porsche van Trackspeed, het exemplaar van Jody Firth en Waren Hughes, wel op een mooie vierde plaats.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in British GT Championship op zaterdag 12 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H of Francorchamps.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons