van der Horst

Cadillac DPi-V.R snel maar fragiel tijdens eerste testdag voor 24H Daytona

Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Bij haar eerste publieke optreden heeft de gloednieuwe Cadillac DPi-V.R meteen de drie snelste tijden geklokt. De test voor de 24 uren van Daytona zag de nieuwe generatie DPi's/LMP2's voor het eerst de baan delen op hetzelfde moment. De Action Express Racing Cadillac DPi-V.R van Dane Cameron, Eric Curran, Mike Conway en Seb Morris liet op het einde van de dag een 1:38.766 optekenen en was daarmee net iets sneller dan de zusterbolide en het exemplaar van Wayne Taylor Racing, waarmee onder meer Jeff Gordon even in actie kwam.
Mazda RT24-P DPi
Mazda RT24-P DPi
Nochtans liep het niet van een leien dakje voor de op de Dallara gebaseerde Cadillac's, deze kampten namelijk allemaal met electronicaproblemen die gelinkt waren aan een last minute software update van motorleverancier Cosworth. De Mazda DPi en de Visit Florida Racing Riley Mk. 30 van Marc Goossens deden het rustig aan en waren zo'n twee seconden trager, ook zij kampten met de nodige kinderziektes. Op echt competitieve chrono's is het dus nog even wachten.

In de ultra competitieve GTLM-klasse realiseerde Antonia Garcia de top tijd voor Corvette Racing, gevolgd door een handvol Ford GT-rijders. Het hele veld werd slechts gescheiden door een halve seconde, zonder rekening te houden met de nieuwe Porsche 911 RSR GTE die voor het eerst in actie kwam op Daytona.

--- RESULTATEN TESTDAG 1 DAYTONA (PDF) ---

Foto's: Action Express & MazdaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 14 december 2016.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons