van der Horst

Carlos Sainz Jr. naar McLaren in 2019

Daniil Kvyat & Carlos Sainz Junior
Daniil Kvyat & Carlos Sainz Junior
Terwijl twee dagen eerder bekend geraakte dat Fernando Alonso zou stoppen bij McLaren na dit seizoen, meldde hetzelfde team vandaag dat zij met Carlos Sainz Jr. een vervanger hebben gevonden voor volgend seizoen. Sainz tekent een meerjaren contract bij het Britse team. Dat Sainz Jr. de overstap maakt is niet onverwacht. Zijn naam circuleerde al langer in de wandelgangen als mogelijke vervanger voor Alonso. Met de Spanjaard bevestigt het team uit Woking nu een eerste rijder voor het volgende seizoen.
Carlos Sainz Jr. - Renault
Carlos Sainz Jr. - Renault
De keuze van Carlos Sainz Jr. voor McLaren komt niet geheel onverwacht. De Spanjaard rijdt sinds midden vorig seizoen voor Renault, dankzij een uitleenbeurt van zijn originele werkgever Red Bull. Maar nu Renault reeds bevestigde dat Daniel Ricciardo de oversteek maakt naar het Franse team, waardoor Sainz Jr. zijn zitje kwijt speelde, was het afwachten wie de plaats van de Australiër bij Red Bull zou invullen. Maar Sainz opteerde toch voor een contract bij het team in Woking en zal voor zijn zesde seizoen de kleuren van McLaren verdedigen, tot grote tevredenheid van de piloot zelf en van CEO Zak Brown.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Met Sainz nu bevestigd, is het afwachten wie het tweede zitje krijgt. Volgens motorsport.com zou het gaan om drie piloten. Eerst en vooral onze eigen Stoffel Vandoorne, maar ook Mercedes-fabriekspiloot Esteban Ocon en de Brit Lando Norris, reserverijder bij McLaren en actief in de Formule 2.  Het team liet alvast weten dat de beslissing ten gepaste tijde zal medegedeeld worden.

Foto's: Georges Decoster & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op donderdag 16 augustus 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons