van der Horst

DTM Zolder: Hartog wint opnieuw na dolle race

Loek Hartog - Bas Koeten Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Loek Hartog - Bas Koeten Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Loek Hartog (Bas Koeten Racing) heeft, na de eerste race gisteren, ook de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zolder in de marge van de DTM gewonnen. Het werd een knotsgekke race, waarbij zowel Jean-Pierre Verhoeven als Nicolas Vandierendonck op een bepaald ogenblik van de leiding mochten proeven. Naar het einde van de race toe nam Hartog het commando op een opgedroogde rijlijn. Hij won uiteindelijk voor directe titelconcurrent Morris Schuring (GP Elite) en een opnieuw sterk presterende Huub van Eijndhoven (JW Raceservice), tevens primus in Pro-Am. Met een plaats net naast het algemene ereschavot won Gilles Smits (Speedlover) Am, terwijl Alexander Goddijn (GP Elite) triomfeerde in GT4 nadat het in de allerlaatste bocht tot een aanrijding kwam tussen Yannick Redant (Red Ant Racing) en toenmalig leider Thierry Vermeulen (GP Elite), waarbij beide protagonisten spinden.
Start Porsche Carrera Cup Benelux 2020 Zolder
Start Porsche Carrera Cup Benelux 2020 Zolder
Bij de start van de race lagen sommige delen van het circuit er nog vochtig bij en het was Jean-Pierre Verhoeven die als een raket vertrok en zich op de derde plaats nestelde, na poleman Hartog en Schuring, die zich verremde. Verhoeven maakte later in de openingsronde optimaal gebruik van het regenrubber op zijn Speedlover Porsche om in de Rea zowel leider Hartog en Schuring uit te remmen. Hartog moest breed en daarvan profiteerde de GP Elite-rijder om door te stoten naar P2, maar nadat hij in de Eerste Linkse te breed ging, viel hij terug tot P6.

Nicolas Vandierendonck - EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Vandierendonck - EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Een ronde later was het Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport) die in de eerste bocht de tweede plaats afsnoepte van Loek Hartog. Na tien minuten racen was de West-Vlaming genaderd tot in het zog van leider Verhoeven, maar de Nederlander maakte een foutje in de Thierry Boutsen-chicane, waarvan Vandierendonck optimaal profiteerde om in de Villeneuve-chicane de leiding te veroveren. De piste begon stilaan op te drogen en dan bleek dat slicks de enige juiste keuze waren. Halfweg race peuzelde de tandem Hartog-Schuring eerst Verhoeven en vervolgens ook leider Vandierendonck op en niet veel later zou Huub van Eijndhoven zich nestelen op P3.

Met een goede tien minuten te gaan ging Steven van Rhee de muur in bij het aanremmen van de Jacky Ickx-chicane, waardoor de safety car even op de piste verscheen. Net daarvoor had Schuring echter de leiding afgenomen van Hartog, maar bij de herstart verremde Schuring zich in de Rea, waarbij Hartog bedankte en een definitief kloofje sloeg richting zijn tweede zege dit weekend, voor Schuring en van Eijndhoven. Thierry Vermeulen leek op weg naar een nieuwe zege in de Cayman-klasse, maar Yannick Redant trachtte de Nederlander in de laatste ronde uit te remmen. Vermeulen hield zijn Cayman naast het Red Ant-exemplaar, maar het kwam tot een contact, waarbij de twee wagens spinden. Alexander Goddijn sloop voorbij en pakte de zege, waarbij finaal Redant nog net voor Vermeulen over de meet bolde.

--- Uitslag Race 2 Porsche Carrera Cup Benelux Circuit Zolder (pdf) ---

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons