van der Horst

DTM Zolder: Hartog overtuigend in race 1

Loek Hartog - Bas Koeten Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Loek Hartog - Bas Koeten Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Loek Hartog (Bas Koeten Racing) heeft op overtuigende wijze de zege gepakt in de eerste sprintrace tijdens het DTM weekend in Zolder. Vanaf de pole gestart kwam zijn overwinning nooit in het gedrang en aan de meet had de puntenleider een comfortabele voorsprong van vijf seconden. Huub van Eijndhoven (JW Raceservice) won niet enkel Pro-Am, maar besloot ook een verbluffende derde plaats algemeen. Morris Schuring (GP Elite) maakte bij de start een plaatsje goed, maar moest tot de voorlaatste ronde wachten om de tweede plaats te claimen.
Morris Schuring - GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
Morris Schuring - GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
Hartog behield bij de start het voordeel en werd nooit echt bedreigd voor de zege. Jos Jansen (JJ Racing), die zich vanochtend kwalificeerde op de tweede rij, moest bij de start Schuring voorlaten en aan het einde van de tweede ronde zou hij tot de achtste plaats zijn teruggevallen. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten voor Jansen, want uiteindelijk zou hij zijn Porsche 911 zelfs met technische problemen moeten parkeren in de Villeneuve-chicane.

Thierry Vermeulen - GP Elite - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Thierry Vermeulen - GP Elite - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Van Eijndhoven weerstond in de openingsfase de druk van Schuring, die na enkele foutjes de aansluiting met zijn landgenoot verloor en tot de eindfase moest wachten om hem te passeren. Net naast het algemene podium eindigde Gilles Smits (Speedlover), als winnaar in Am. In tegenstelling tot de eerste race bij de vorige meeting in Zandvoort, reed hij ditmaal wel onder de finishvlag door. Hij hield uiteindelijk teamgenoot Jaxon Verhoeven af, die in de eindfase nipt de bandenmuur in de Jacky Ickx-chicane kon vermijden. Nicolas Van Dierendonck (EMG) leek af te stevenen op een zilveren medaille in de Pro-Am-klasse, maar Michael Cool profiteerde van een foutje in de Lucien Bianchi-bocht van de West-Vlaming om hem uit te remmen en zo die ereplaats over te nemen.

In GT4 won Thierry Vermeulen (GP Elite), voor Steven van Rhee en Alexander Goddijn.

Morgen volgt om 11u30 de tweede sprint race van het weekend, met op pole opnieuw Loek Hartog.

--- Uitslag Race 1 Porsche Carrera Cup Benelux Circuit Zolder (pdf) ---

Foto: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons