van der Horst

Catalunya: Tänak schuift dichter bij titel

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville mag als leider naar de slotdag van de Rally van Catalonië, de op één na laatste WRC-manche. Neuville lijkt genoeg voorsprong te hebben om de zege binnen te halen. Ott Tänak doet zijn uiterste best om zijn titel al veilig te stellen in Spanje en greep nog Sébastien Loeb in het slot.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Uiteraard kwam de koppositie van Thierry Neuville (Hyundai) niet meer in gevaar op de zeedijk in Salou. Integendeel, hij nam nog wat extra marge op zijn teamgenoten en Ott Tänak (Toyota). De Est van zijn kant nam wel nog Sébastien Loeb (Hyundai) bij de lurven en schoof dus door naar positie drie. Dat betekent dat hij op dit moment tien punten verliest op Neuville. Hij mag er elf verliezen, dus wellicht zal de Power Stage morgen beslissen over de titel.

De WK-leider kan nog doorschuiven want Sordo is binnen handbereik. Het verschil tussen Tänak en Sordo bedraagt immers slechts 3.1 seconden. De zege lijkt niet meer te lukken met een achterstand van net geen 25 tellen.

Achter de top vier veranderde er niets en blijft alles hetzelfde als vóór de korte showproef.

Kalle Rovanperä mag een kruis maken over zijn zegekansen in WRC2 Pro nadat hij van de baan ging op de showproef.

Morgen zijn er nog vier proeven, goed voor 75 km tegen de klok.

Foto: RIP - Davy DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 26 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons