van der Horst

Caterham presenteert CT03 (+Foto's & video)

Caterham CT03
Caterham CT03
Caterham heeft vandaag één uur voor aanvang van de eerste wintertesten het doek van zijn F1-bolide voor 2013 gehaald. De CT03-Renault is zoals verwacht een evolutie van de wagen van afgelopen jaar en is de eerste Caterham die gebouwd is in Leafield. Het kleurenschema van de nieuwe bolide is merkbaar veranderd en dat geldt tevens voor de twee rijders. Geen voormalige GP-winnaars meer, weg dus Heikki Kovalainen en Jarno Trulli, maar twee op F1-gebied relatief onervaren piloten, met de nodige financiële bagage. Charles Pic en Giedo van der Garde moeten in 2013 het mooie weer maken en trachten de tiende plaats van 2012 minstens te evenaren.
Caterham CT03
Caterham CT03
"Het komende seizoen stelde zich reeds vroeg in het ontwikkelingsproces als een interessante uitdaging voor ons aangezien dit het laatste jaar is van de huidige regelgeving. Met dat in het achterhoofd hebben we beslist dat de CT03 eerder een evolutie moest zijn van de CT01 dan wel een volledige redesign. Dit laat ons ook toe onze aandacht te focussen op het ontwikkelen van onderdelen van afgelopen jaar waar wij de grootste mogelijkheden zien, terwijl we ook het werk voor 2014 kunnen aanvatten", licht technisch directeur Mark Smith toe.

Caterham CT03
Caterham CT03
De belangrijkste wijzigingen zijn, naar eigen zeggen, een lager chassis waarbij de sidepods onderaan ingeperkt zijn om zodoende de luchtstroom naar achteraan de wagen te verbeteren, een nieuwe afdekplaat voor het motorcompartiment met betere koeling en een verbeterde diffuser. Een nieuwe voor- en achtervleugel en een aangepaste diffuser zitten nog in de pijplijn om aan de wagen te worden toegevoegd eenmaal het seizoen gestart is. Caterham heeft er ook voor gekozen geen gebruik te maken van een cosmetisch paneel om de trap in de neus te verbergen en opteerde daarnaast voor een ietwat bizarre constructie aan de uitlaten welke in de marge lijkt te treden van wat reglementair is toegelaten.

Update 19 februari 2012

De uitlaat van de CT03 is niet-legaal verklaard door de FIA; bijgevolg zal Caterham de bolide moeten aanpassen.
Foto's: Caterham  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons