van der Horst

Cédric Wauters vervolledigt Totaalplan Racing in 2020!

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Na de verrassende en verbluffende prestatie van Cédric Wauters vorig jaar met de Mazda MX-5 Cup in Spa drong een prangende vraag zich op: 'Waartoe is deze jonge belofte in staat op een hoger niveau?' Daar krijgen we dit jaar mogelijk al een antwoord op. Weliswaar met de nodige 'coronavertraging', maar zeker niet met minder ambitie doet Cédric Wauters zijn intrede op de Lamborghini Huracán Super Trofeo van Totaalplan Racing voor het volledige Belcar-seizoen. Vorige week werd Niels Schoenmakers bevestigd voor de 24 Uur van Zolder op de Lamborghini van het Oost-Vlaamse team en met Cédric Wauters naast Mario Martlé en Kenneth Linthout is de line-up dus volledig.
Totaalplan Racing is opgericht door een groep vrienden uit Maldegem met dezelfde passie. Ze deden de nodige circuitervaring op tijdens trackdays, maar willen vanaf dit jaar een versnelling hoger schakelen. Een deelname aan de Belcar lijkt daarom een logische eerste keuze. Vooral met het oog op de 24 Uur van Zolder werd een extra rijder gezocht, om het jonge en dynamische team te versterken, maar ook iemand die het team stabieler en regelmatiger kan maken. "Op aanraden van Jeffrey Van Hooydonk kwam Cédric met ons in contact. De gesprekken verliepen vlot en al snel zagen we in Cédric de kenmerken die we zochten in een rijder. Naast de nodige wedstrijdervaring heeft hij ook ervaring in de coaching van rijders en dat kan voor iedereen in het team een meerwaarde betekenen", vult teameigenaar Mario Martlé aan.

Na een aantal jaren tegenspoed en pech in de autosport is het seizoen bij Totaalplan Racing een heel mooie opsteker voor de rijder uit Wachtebeke. "Ik ben in de wolken met de kans die Mario en zijn team mij geven. Ik apprecieer enorm dat het team een dergelijke investering aandurft en het is heel fijn om mensen te hebben die in mij geloven als piloot, mijn talent zien en mij als meerwaarde voor het team beschouwen!" zegt Cédric Wauters. "Totaalplan Racing geeft mij de kans om het hele Belcar-seizoen van 2020 af te werken op de Lamborghini en er is bovendien een optie tot verlenging."

De eerste testdag op Circuit Zolder, die op 14 mei plaatsvond, verliep erg positief en is veelbelovend voor de komende campagne. "Kennismaken met een nieuw team is altijd spannend, maar ik was aangenaam verrast. De klik met Mario, Kenneth, Niels en de technische crew was er meteen en dat is heel belangrijk om dit nieuwe project te laten slagen. De Lamborghini liep als een Zwitsers horloge, wat enorm hielp bij de kennismaking met de nieuwe wagen. Het toont echter ook aan dat Totaalplan Racing deze winter niet over één nacht ijs is gegaan bij de voorbereiding."

Cédric Wauters
Cédric Wauters
Er is veel ambitie om zich te tonen als een sterk nieuw team en de teamgeest zit goed. De resultaten die het team behaalt in 2020 zullen bepalend zijn voor de verdere toekomstplannen. "We kijken tegen een zeer steile leercurve aan in vergelijking met onze directe concurrenten, daar moeten we realistisch in blijven, maar dat mag ons niet beletten overal het maximum uit te halen. Het is overduidelijk dat ik enorm uitkijk naar dit seizoen, maar ik kan niet anders dan af en toe te dromen over de toekomst! De investeringen die Totaalplan Racing in de mensen, maar ook in het materiaal steekt, is een zeer solide basis om een mooie toekomst uit te bouwen. Mijn langetermijnambitie is en blijft de uitbouw van een professionele carrière in de autosport. Deze stap kan daarin een belangrijke rol spelen", besluit Cédric.

Foto: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 21 mei 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons