van der Horst

Chennai: Michelangelo Amendola loopt uit op concurrenten

Michelangelo Amendola
Michelangelo Amendola
Dit weekend staat ook de laatste manche van de MRF Challenge op het menu in het Indische Chennai. Landgenoot Michelangelo Amendola kende een moeilijk weekend tijdens de vorige meeting in Bahrein, maar mocht dit weekend als leider beginnen aan de jacht op de titel. Dit lukte hem vandaag al zeer goed met twee extra overwinningen op zijn conto.
Al vanaf vrijdag was de Genkenaar goed bij de les. Tijdens de kwalificaties overklaste hij de tegenstand en hij trok die lijn dan ook door tijdens de eerste race. Amendola reed weg van de rest van het veld en bleef maar liefst bijna 8 seconden voor de tweede en tevens titelconcurrent Dylan Young. Voor de tweede race - waarbij de top zes omgedraaid wordt voor de gridopstelling - was het doel de schade te beperken op zijn naaste concurrenten, iets wat zonder problemen lukte. Terwijl de Jordaniër Manaf Hijjawi de overwinning pakte, eindigde de Genkenaar als vijfde achter Young.

Gezien Amendola de snelste tijd klokte tijdens de eerste race, mocht hij wederom op pole starten voor race 3. Daar werd hij in het begin nog bedreigd door een andere titelconcurrent Joshua Mason, maar een spin van deze laatste zorgde ervoor dat hij wederom zonder problemen richting de overwinning reed, voor Young en nieuwkomer Louis Foster. Met nog drie races op het programma morgen heeft onze landgenoot 34 punten voorsprong op Young en 49 punten op Mason en ligt hij dus goed op schema richting de titel.

Foto: MRF Challenge 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 15 februari 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons