van der Horst

Chennai: Michelangelo Amendola nieuwe kampioen MRF Challenge

Michelangelo Amendola
Michelangelo Amendola
Na een solide eerste dag stonden er nog maar drie races tussen Michelangelo Amendola en zijn eerste titel in het MRF Challenge. Uiteindelijk zou onze landgenoot maar twee races nodig hebben om de opvolger te worden van Jamie Chadwick. Hiermee is de Genkenaar de eerste Belg die in deze serie met de eindwinst naar huis mag keren.
Na zijn twee overwinningen op zaterdag moest Amendola voor de laatste drie races van het seizoen nog een solide prestatie afleggen, al liep het wat minder vlot in de eerste race van de dag. De Genkenaar moest vanaf plaats zes starten en terwijl zijn naaste concurrent Dylan Young kon doorstoten naar de derde plaats, geraakte Amendola niet verder naar voren en bleef steken op de zesde plek. Hierdoor moest hij al direct 7 punten toegeven op Young. Toch zou zijn geluk keren in de tweede race.

Amendola mocht vanaf P4 starten en kon in de eerste bochten een plaats opschuiven dankzij een crash voor hem. Young volgde de Genkenaar in het begin, maar doordat hij ook een tik kreeg tijdens de crash in de beginfase van de wedstrijd, viel hij terug naar een zesde plaats met technische problemen. Daarmee haalde Amendola genoeg voorsprong om de titel te claimen. De laatste race pakte Young nog revanche en legde beslag op een uiteindelijke tweede plaats in de eindstand. Amendola sloot het seizoen af met een derde plek.

Foto: Michelangelo AmendolaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 16 februari 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons