van der Horst

Chicherit vervangt Doran bij JRM Racing (+ Video)

Guerlain Chicherit - Mini RX
Guerlain Chicherit - Mini RX
JRM Racing heeft de samenwerking met l’enfant terrible Liam Doran verbroken omdat de Brit het te bont maakte tijdens het Gatebil Festival in Noorwegen. De Brit ging er op de vuist met security en/of politie en meteen werden alle bruggen opgeblazen. Binnen het rallycrosswereldje werd verondersteld dat JRM dit seizoen niet meer van start zou gaan, maar vandaag rolde het bericht binnen dat de Fransman Guerlain Chicherit drie wedstrijden zal rijden met de MINI.
Guerlain Chicherit - MINI jump
Guerlain Chicherit - MINI jump
De Fransman is geen onbekende voor JRM Racing en MINI. Waaghals Chicherit is een voormalig skikampioen, Junior WRC-rijder en Dakar-piloot voor onder meer X-Raid. Bij die laatste discipline scoorde hij samen met Tina Thörner in 2010 een vijfde plaats algemeen als beste resultaat.
Guerlain Chicherit staat ook bekend voor zijn extreme uitdagingen, waaronder de backflip en de langste jump die bijna verkeerd afliep.

Guerlain Chicherit - MINI
Guerlain Chicherit - MINI
Hij zal met de MINI van JRM Racing de WK manches afwerken van Frankrijk (Lohéac), Spanje (Barcelona) en Duitsland (Estering). Vorig seizoen was hij ook reeds actief in Frankrijk en Italië.
Doran zijn beste uitslag was een vierde plaats in de finale op Hockenheim, maar nadien heeft hij 15 punten moeten inleveren omdat hij een motowissel uitvoerde en van 1600cc naar 2000cc overstapte. De motorwissels zijn immers gelimiteerd in het WK RX.

In bijgaande video nog eens de waanzinnige halve finale waarin onder meer Doran aanwezig was en waarin ook te zien is hoe de wereldkampioen Petter Solberg de VW-rijder Johan Kristoffersson opzij zette voor de finale en die in tegenstelling tot Timerzyanov afgelopen weekend niet werd bestraft. Ondanks het feit dat door de aanrijding Kristoffersson de finale niet haalde.Foto's: Johnny Loix, Monster Energy & MINISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op woensdag 10 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Frankrijk.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons