van der Horst

China: Kan Ferrari goede vorm aanhouden en het WK openbreken?

Sebastian Vettel - Ferrari SF15-T
Sebastian Vettel - Ferrari SF15-T
Komend weekend staat de twaalfde editie van de Grote Prijs van China op het programma, een wedstrijd die ons wel eens zou kunnen gaan vertellen of Ferrari en Vettel effectief een gooi kunnen doen naar de titel dit seizoen. Een vervolg van de glansprestatie in Maleisië is broodnodig voor de spanning in de Formule 1, zeker omdat de Mercedes-motor nog steeds als dé referentie wordt beschouwd.
  • Hamofa Performance
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Aan de statistieken zal het niet liggen, Ferrari won immers meer dan één derde van alle races in China, wel telkens met een andere piloot, zijnde achtereenvolgens Barrichello, Schumacher, Räikkönen en Alonso. Ook opvallend is dat er nog niemand in geslaagd is twee wedstrijden in Shanghai op rij te winnen, en laat net Lewis Hamilton de winnaar van vorig seizoen zijn. De Brit schreef de race wel al drie keer op zijn naam, maar gooide er ook een wereldtitel weg nadat hij in 2007 kwam vast te zitten in de grindbak van... de pitlane-ingang.

Podium F1 China 2014
Podium F1 China 2014
Pirelli brengt net als de voorbije twee edities de zachte en medium band mee naar Shanghai, een keuze die ook gemaakt werd tijdens de seizoensopener in Australië. Vooral de voorbanden zullen het zwaar te verduren krijgen door de aanwezigheid van enkele snelle bochten op het circuit. Daarnaast moeten twee DRS-zones voor de nodig spanning zorgen, de laatste rechte lijn, één van de langste van het seizoen, mondt bovendien uit in een krappe haarspeldbocht, een plek we elk jaar getuige mogen zijn van menig inhaalactie. De hoge snelheden die daar gehaald worden zullen dan weer vooral in het voordeel van de Mercedes-motoren zijn.

De kwalificaties voor de Grote Prijs van China vinden zaterdagochtend om 9u plaats, de race op zondagmorgen start al een uurtje eerder.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons