van der Horst

Chris Reinke: "Volgende Audi R8 LMS GT3 wordt geen volledig nieuwe wagen"

Audi R8 LMS GT4, Wolfgang Schanz & Chris Reinke
Audi R8 LMS GT4, Wolfgang Schanz & Chris Reinke
In een gesprek met Autosport.be sprak Chris Reinke over de toekomst van de GT3-racerij voor het merk met de vier ringen. De Audi R8 LMS GT3 is bezig aan zijn laatste jaar in de homologatiecyclus, dus werkt het merk uit Ingolstadt hard aan een opvolger van de succesvolle bolide. Met de heropleving van de GT4-klasse trad ook Audi recent aan met een GT4-specificatie van de Audi R8, een wagen die slechts aan het begin van zijn levenscyclus staat. Met SRO die de blik op Azië went, komt meteen ook de vraag of ook Audi Sport die visie deelt op de korte termijn.
"We zijn tevreden over de prestaties van de wagen en de resultaten die we geboekt hebben", vertelt Chris Reinke in een exclusief gesprek met Autosport.be. "De wagen was betrouwbaar en de prestaties zijn op niveau. Dat betekent dat we voor onze volgende bolide geen grote veranderingen gaan doorvoeren. We behouden de filosofie van deze wagen en werken voor volgend jaar vooral aan een evolutie eerder dan een revolutie." De Evo-versie van de wagen zal later dit jaar haar eerste optreden maken in een van de resterende VLN-manches.

SRO zet in 2019 hard in op GT4 en vooral in Azië, maar dat betekent hoegenaamd niet dat dat de belangrijkste groeimarkt is voor de sportafdeling van Audi. "We verkopen het gros van onze GT4-wagens in de Verenigde Staten. Momenteel spenderen we niet veel energie aan de Aziatische markt, om de eenvoudige reden dat daar simpelweg nog geen markt is. Het is afwachten wat er zal gebeuren, maar persoonlijk verwachten we veel van het Duitse GT4-kampioenschap. Momenteel kijken we dus vooral naar Duitsland, en bij uitbreiding Europa, naast onze bestaande activiteiten in de Verenigde Staten."

Foto: Audi AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op woensdag 26 september 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons