van der Horst

Circuit Zolder terug op Blancpain GT kalender 2017

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
SRO Motorsports Group maakte vandaag de kalender voor de Blancpain GT Series 2017 bekend en wat blijkt? Circuit Zolder heeft zich terug verzekerd van een plaatsje op de kalender in een van 's werelds meest populaire GT3-kampioenschappen, nadat SRO het circuit dit jaar liet links liggen. De meeting in Zolder staat wederom geprogrammeerd begin juni, net zoals in 2015. Met de 24 Hours of Spa heeft ons Belgenland dus opnieuw twee plaatsen bemachtigd op de kalender van de Blancpain GT Series.
  • Shopa
Start Blancpain Sprint Series Zolder 2015
Start Blancpain Sprint Series Zolder 2015
Circuit Zolder neemt de plaats in van Circuit Park Zandvoort, dat in eerste instantie een slot kreeg toebedeeld tussen de Endurance races op Silverstone en Paul Ricard. In een gesprek met Autosport.be liet Sven Pribylla, kersvers Algemeen Directeur van Circuit Zolder, in augustus echter verstaan dat men nog steeds in gesprek was met SRO om zo alsnog een grote meeting binnen te halen voor 2017. De Limburgse Sprint Cup manche die zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van juni zal echter (voorlopig) wel clashen met TCR Benelux op Spa-Francorchamps. De week nadien is er evenwel Belcar op datzelfde circuit geprogrammeerd, mogelijk een oplossing?

Ambiance Blancpain Sprint Series Zolder 2015
Ambiance Blancpain Sprint Series Zolder 2015
De Blancpain GT Series bestaat nog steeds uit een Sprint Cup en een Endurance Cup die elk vijf meetings kennen. Het seizoen wordt traditioneel op gang getrapt met een collectieve testsessie in Paul Ricard, al valt die dit jaar wel een weekje vroeger dan afgelopen seizoen. Dat laatste is ongetwijfeld het gevolg van de seizoensopener, nog steeds de Blancpain GT Sprint-meeting in Misano, die eveneens een weekje vooruit gebracht is. Voorts bevestigde SRO ook dat men eind augustus zal terugkeren naar de Hungaroring voor een Sprint Cup manche, de Red Bull Ring valt dus buiten de boot. Herhalen we tot slot nog eens dat de Nürburgring volgend jaar niet langer het sluitstuk vormt van de Endurance Cup, maar wel Barcelona. Het Eifel circuit laat op haar oorspronkelijke datum het doek vallen over de Sprint Cup.
BLANCPAIN GT SERIES KALENDER 2017: 
13-14 maart: Test days Paul Ricard
1-2 april: Misano – Sprint
22-23 april: Monza – Endurance
6-7 mei: Brands Hatch – Sprint
13-14 mei: Silverstone – Endurance
2-4 juni: Zolder - Sprint
23-24 juni: Paul Ricard – Endurance
4 juli: Test day Total 24 Hours of Spa
27-30 juli: Total 24 Hours of Spa – Endurance
25-27 augustus: Hungaroring – Sprint
15-17 september: Nürburgring – Sprint
30 september-1 oktober: Barcelona – Endurance

In onze autosport-kalender van het seizoen 2017 treft u tevens de laatste versies aan van de individuele kalender Blancpain GT Series Sprint Cup en Blancpain GT Series Endurance Cup.

Foto's: Martijn Wouters & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op maandag 7 november 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons