van der Horst

Clio Cup Central Europe komt naar Circuit Zolder

Clio Cup Central Europe @ Spa-Francorchamps
Clio Cup Central Europe @ Spa-Francorchamps
De Benelux Clio Cup verdween twee jaar terug geruisloos van onze circuits maar de vinnige Franse wagentjes zorgen nog steeds voor volle startgrids in de Clio Cup Central Europe. Naast tal van Duitse en Oost Europese rijders komen er ook heel wat Nederlanders, die voordien te zien waren in de Benelux Clio Cup, in actie. De kalender voor de Clio Cup Central Europe bestaat dit jaar uit zeven manches waarvan twee in ons land, met de finale op Circuit Zolder.
Het seizoen gaat van start op het Circuit van Spa-Francorchamps waar er gereden wordt op 18 en 19 april in het voorprogramma van de 12H of Spa, de tweede manche van de 24H Series European Championship. Afgesloten wordt er op Circuit Zolder tijdens het American Festival, de finale van de NASCAR Whelen Euro Series die plaats vindt op het eerste weekend van oktober. Daartussen worden nog de Red Bull Ring, Zandvoort, Oschersleben, Most en Hockenheim aangedaan. Ook in Hockenheim verzorgt de Clio Cup Central Europe het voorprogramma van de NASCAR Whelen Euro Series.

Foto: Clio Cup Central Europe
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 25 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons