van der Horst

Condroz: Lefebvre leidt na openingsdag in rally met zwart randje

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Stéphane Lefebvre leidt halfweg koers in de 45ste Rallye du Condroz. De Fransman heeft al een mooie voorsprong uitgebouwd op Adrian Fernémont en Vincent Verschueren. De rally wordt wel overschaduwd door het overlijden van Rik Vanlessen.
  • Circuit Zolder
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Na de middag was Lefebvre (Citroën C3 R5) nog net iets dominanter dan in de voormiddag. De voorsprong ging van een zestal tellen naar 14.2 seconden op zijn dichtste belager. Dat is nog altijd Adrian Fernémont (Skoda Fabia) die in tegenstelling tot deze voormiddag op geen enkele proef sneller ging dan Lefebvre. De enige die zich wat mengde was Cédric Cherain met één snelste chrono.

Achter het kopduo had Kris Princen (Skoda Fabia R5) moeten staan, maar de Belgische kampioen besloot om met zijn wagen huiswaarts te keren na het ongeval van BMA-teamgenoot Steve Matterne. Bij dat ongeval, op KP6 Ben-Ahin, liet zijn co-rijder Rik Vanlessen het leven.

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Daardoor staat Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) nu derde op 32 seconden van Lefebvre. Hij voelt wel de hete adem van Cédric Cherain want die volgt op amper zes tienden van de vice-kampioen. Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) besluit de top vijf op 1:17.2 van de leider, maar hij moet uitkijken voor een pakketje met Cédric De Cecco (Skoda Fabia R5), Kevin Demaerschalk (Citroën C3), Xavier Baugnet, impressionant bij zijn C3-debuut, en zelfs Xavier Bouche (Skoda Fabia R5).

Bij de Junioren leidt Tobias  Brüls die alsnog aan de start kwam nadat zijn wagen gestolen werd deze week. Hij heeft welgeteld 4 seconden voorsprong op Gilles Pyck. Bij de historics leidt Didier Vanwijnsberghe verrassend in zijn Toyota Celica.

Foto's: Davy Degryse.
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 3 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons