van der Horst

Continental wordt bandenleverancier voor eerste seizoen

Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cup
Steeds meer details geraken bekend omtrent de nieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de twintigste merkencup voor Porsche. Voor het maidenjaar verwacht men een twintigtal bolides, waarbij Porsches van verschillende generaties welkom zijn. Belangrijk detail op vlak van set-up en wegligging van de Duitse krachtpatsers is het gebruikte rubber en net daar verschilt het nieuwe Benelux-kampioenschap van verschillende andere Porsche-cup's. Zo opteren de organisatoren voor een overeenkomst met Continental en dus niet met Michelin.
Internationaal gezien staan een groot deel van de merkencup's waar met Porsche Carrera 911 wordt geraced te boek als cup's waar Michelin de single tyre supplier is. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zal op vlak van banden evenwel zijn eigen weg inslaan. Zo moeten alle deelnemers hun banden bestellen bij een officieel door de organisator aan te duiden Continental-distributeur. Het is ook de taak van Continental om voor elk type Porsche een juiste band te leveren waarbij elke deelnemer (per meeting) de beschikking krijgt over 10 sets rubber. Deze banden worden geregistreerd via hun barcode en hiermee moeten zowel de kwalificaties als de wedstrijden afgewerkt worden. Tijdens de vrije trainingen mogen de deelnemers echter banden gebruiken die tijdens een eerdere meeting geregistreerd werden en in geval van schade aan een band kan beslist worden deze te vervangen door een nieuw (geregistreerd) exemplaar. Het gebruik van bandenwarmers wordt overigens eveneens in de ban gedaan.

In onze autosport kalender kan u steeds de meest recente versie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kalender voor 2013 aantreffen.

Foto: Porsche AG  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons