van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Hanne Terium

Nicolas Hermans en Hanne Terium
Nicolas Hermans en Hanne Terium
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Hanne Terium is niet alleen de dochter van EMG-teambaas Edgard, ze kan ook zelf aan het stuur draaien. Vorig jaar deed ze dat nog in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium.
  • Hamofa Performance

Hoe beïnvloedt de coronacrisis de sportieve plannen en hoe verandert de voorbereiding?

De bedoeling voor het seizoen 2020 was het om het even wat rustiger aan te doen en ik ben blij dat ik het juiste jaar heb uitgekozen. Alles staat op zijn kop, ook onze autosportplaneet. Ons team EMG Motorsport heeft nu wel de tijd om enkele aspecten van de voorbereiding aan te pakken waar anders niet zoveel tijd voor overblijft.

Simulatorracen boomt, hoe ervaar jij deze digitale vorm van racen?

EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
Gelukkig hebben we dat nog in deze moeilijke tijden. Bovendien nemen we als team ook deel aan het Virtual Belcar-kampieonschap, met als rijders Boudewijn Kuster en Tommy Rau (het duo won beide wedstrijden met een Porsche in de Belcar 2-categorie, n.v.d.r.). Op die manier hebben we tenminste nog iets om naar uit te kijken, zeker gezien de sterke resultaten.

Wat maakt je deze dagen gelukkig?

Ik heb in deze bizarre tijd pas echt geleerd dat geluk in de kleine dingen zit. Ik geniet meer van andere zaken en baseer mijn geluk niet enkel op materialisme. Ik heb gerealiseerd hoe tevreden we mogen zijn met alles wat we hebben en dat geld niet gelukkig maakt. Het komt erop neer dat deze crisis in zekere zin een positieve wending heeft gegeven aan mijn leven.

Hanne Terium - Ford Fiesta Sprint Cup
Hanne Terium - Ford Fiesta Sprint Cup
Is er een gevolg waar mensen niet bij stil lijken te staan?

Ja, de coronacris heeft enorme schade aangericht aan de economie en daar zullen we nog jaren de gevolgen van dragen. Sommige mensen beseffen niet hoe zwaar het is voor de zelfstandigen. Dat zal ook een effect hebben op de autosport. Waar zullen mensen nog budget vinden om te kunnen racen? Ik vind dat de Belgische regering zwaar gefaald heeft in zijn beleid en hoop dat er van nu af aan beterschap zal komen op dat gebied.

Hoe zien jouw plannen er momenteel uit wanneer de autosport in de herfst herneemt?

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Ik ben aan het aftellen tot ik weer naar de circuits kan trekken! Als de competitie wordt hervat, zal ik het team bij elke gelegenheid vergezellen. We racen opnieuw in de Porsche Carrera Cup Benelux en een paar wedstrijden in de GT Cup Open. Het gemis naar de paddock is groot en ik hoop dat we snel dat oude leven weer kunnen opnemen. Wat zal ik blij zijn wanneer ik iedereen terugzie! 


Foto's: Niels Vaeck, Jacques Letihon, Ronald Janssens, Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op vrijdag 5 juni 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons