van der Horst

Peterhansel: "Wat onderdelen van Cyrils wagen genomen en hem achtergelaten"

Stéphane Peterhansel - Peugeot 3008DKR Maxi
Stéphane Peterhansel - Peugeot 3008DKR Maxi
De zegeambities van Stéphane Peterhansel in de Dakar Rally 2018 kregen gisteren een flinke knauw toen hij met technische problemen zijn Peugeot 3008 DKR Maxi moest parkeren. Hij verloor de kop in het klassement, maar kon uiteindelijk toch nog de finish bereiken, dankzij de steun van zijn teamgenoten. In een reactie na de etappe lichtte de dertienvoudige winnaar het moment waarop de problemen begonnen toe.
"Ik raakte wat uit de sporen, al ben ik niet zeker waarom. Ik zag zelfs de steen niet, ik voelde gewoon de impact. Die vernietigde de ganse achterkant van de wagen: schokdempers, ophanging en transmissie - de ganse santeboetiek. Er is nog heel wat werk te doen tijdens de nacht. We hebben wat onderdelen van Cyrils wagen genomen en hem achtergelaten. We hadden ongeveer een 1u50 nodig om de reparaties uit te voeren. We zijn zelf echter niet gekwetst en we voelen ons oké, het is gewoon onze moraal die een flinke deuk kreeg. Ik lach echter nog, mijn carrière staat hier niet op spel uiteindelijk", aldus de Fransman.

Cyril Despres bevestigde dat verhaal. "We zagen Stéphane en Jean-Paul rond kilometer 186. De achterkant van hun wagen was verwoest. We zijn gestopt en hebben ons best gedaan om hen te helpen en snel terug op pad te sturen. Daarna moesten wij wachten op de assistentie om te kunnen herstarten. Vannacht doen we een check-up, want morgen staat er opnieuw een belangrijke etappe op het programma."

Foto: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Dakar Rally Raid op zondag 14 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons