van der Horst

Dakar: De Mévius pakt nieuw podium

Guillaume de Mévius - Red Bull OT3
Guillaume de Mévius - Red Bull OT3
Guillaume de Mévius pakt zijn tweede podiumstek in de Dakar Rally. De Belg moest in de vierde etappe alleen zijn teamgenoot Seth Quintero laten voorafgaan die de ene zege na de andere binnenhaalt.
  • Prospeed Competition
Het blijft voor Guillaume de Mévius (Red Bull) een Dakardebuut met hoogtes en laagtes. Nadat Tom Colsoul in extremis verstek moest geven door een positieve coronatest en heel wat tijdsverlies in de openingsproef, ondanks een sterke start, kon de Dakar niet slechter beginnen. Maar de Belg herstelde knap met winst in de tweede proef, alvorens hij gisteren opnieuw kreeg af te rekenen met transmissieproblemen.

Maar vandaag viel het nog eens in de plooi. Er was weinig te doen aan zijn teamgenoot Seth Quintero (Red Bull) die helemaal ontkenend is, nadat ook hij eerder deze week een pak tijd, en zijn kans op winst, verloor. Maar de Mévius beet zich al snel in het spoor van de jonge Australiër en liet niet los. Hij eindigde tweede op zeven minuten. Dat lijkt veel maar Quintero was wel maar liefst een kwartier sneller dan de soevereine leider Francisco Contardo Lopez (EKS). Teamgenoot Sebastian Erikkson blijft tweede, op 20 minuten. 

Christina Gutierez Herrero (Red Bull) zorgde ei zo na voor een volledig Red Bull-dagpodium. Ze doet wel een goede zaak in het algemeen klassement waar ze nog vecht voor een podiumplaats.

Foto: Willy WeyensDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op woensdag 5 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons