van der Horst

Dakar: De Mévius zorgt voor tweede Belgische succes op dag twee

Guillaume de Mévius - Red Bull OT3
Guillaume de Mévius - Red Bull OT3
Guillaume de Mévius heeft de tweede rit in de Dakar Rally gewonnen, in de categorie voor lichte prototypes. De jonge Belg heeft daarmee een kleine revanche beet nadat hij gisteren alle kansen op een mooie eindnotering zag verloren gaan. Hij verzacht ook het leed bij Red Bull want leider Seth Quintero ondergaat hetzelfde lot als de Mévius gisteren. Een tweede Belgische succes nadat Fabian Lurquin met Sébastien Loeb de dagzege pakte bij de wagens.
  • Skylimit Events
Na een kort nachtje kon Guillaume de Mévius maandag zijn Dakardebuut verder zetten. De Belg moest gisteren urenlang wachten op assistentie nadat hij op een zucht van de meet strandde. De Mévius stond tot dan op het virtuele dagpodium. Pech leek de Belg te blijven achtervolgen nadat hij eerder zijn navigator Tom Colsoul zag wegvallen met een positieve coronatest.

Guillaume de Mévius - Red Bull OT3
Guillaume de Mévius - Red Bull OT3
Maar vandaag viel alles in zijn plooi. De Mévius moest laat starten, maar kon in een snelle rit richting Al-Qaisumah de sporen van zijn voorgangers volgen. De Belg zette zich meteen op kop, ondanks het verkeer voor zich. Enkel teamgenoot Seth Quintero reed heel even sneller dan de Mévius, maar de fiere leider moest net zoals de Mévius gisteren kort voor het einde afhaken en wachten op assistentie. De Belgische debutant reed de nieuwe leider Francisco Loper Contardo op ruim vier minuten en Sebastien Eriksson op bijna zeven minuten. In het algemeen klassement koopt de Mévius er weinig mee. Zijn achterstand bedraagt immers ruim 16 uur. Zijn derde teamgenoot, of beter teamgenote, red de meubelen voor het Red Bull-team. Christina Gutierrez Herrero is namelijk vierde algemeen.

Een mooi dag voor de Belgen. Enkele uren geleden was er ook al een Belgisch feestje met Fabian Lurquin die de dagzege pakte bij de wagens, als navigator van rallykampioen Sébastien Loeb.

Foto's: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op maandag 3 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons