van der Horst

Etappe 4: Carlos Sainz grijpt leiding in klassement na zege tegen Mini-kwintet

Carlos Sainz - SMG
Carlos Sainz - SMG
Carlos Sainz heeft een ware krachttoer uitgehaald en Mini voorlopig onttroond in de Dakar Rally. De Spanjaard pakte niet alleen de koppositie in de rangschikking, maar gaf de Mini-armada tevens vakkundig lik op stuk. Stéphane Peterhansel bleef vandaag gespaard van lekke banden en was aan de meet de beste Mini-rijder, al moest hij meer dan zes minuten toegeven. Nasser Al-Attiyah volgende op net geen negen minuten, terwijl Villagra en Roma zelfs bijna een kwartier meer nodig hadden om de 657 kilometer tegen de klok af te leggen.
Sainz stond vanmorgen op twaalf minuten achterstand van leider Roma in het klassement, maar na de finish voert de tweevoudig wereldkampioen rally de tussenstand zowaar aan. De Spanjaard liet zijn sterkte zien en ook Peterhansel brengt zijn achterstand, dankzij zijn tweede plaats vandaag, terug tot onder de twintig minuten, terwijl Al-Attiyah over Terranova springt en daarmee op de provisoire derde plaats blijft. Minder goed verliep het voor Giniel De Villiers en Robby Gordon, beide heren bereikten op het moment van schrijven Chilecito nog niet. Hetzelfde geldt overigens voor Erik Wevers en zijn Belgische co Fabian Lurquin.

Morgen staat de langste etappe van de editie 2014 op het menu, in een rit die de karavaan van Chilecito naar Tucumán brengt. In totaal moet er 527 kilometer tegen de tijd worden afgelegd en krijgen de wagens, quad's, trucks en moto's tevens 385 verbinding voorgeschoteld.

Foto: Red BullSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Dakar Rally Raid op woensdag 8 januari 2014.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons