van der Horst

Etappe 3: Mini pakt 1-2-3 in klassement na dubbel met Roma en Holowczyc - Peterhansel lijdt zwaar

Mini All4 Racing - Joan Roma
Mini All4 Racing - Joan Roma
Mini haalt tot nu toe zwaar uit in de Dakar rally. Waar gisteren Stéphane Peterhansel nog de etappe won, was het vandaag raak voor merkgenoot Joan Roma. Teamgenoot Krzystof Holowczyc klokte in zijn gele MINI bovendien af op een tweede plaats, op 1 minuut van Roma. Dankzij de zevende plaats vandaag van Nasser Al-Attiyah rukte de Quatarees bovendien op naar de derde plaats in de tussenstand. Enkel de Zuid-Afrikaan Leeroy Poulter wist een 1-2-3 voor Mini op de etappe vandaag te voorkomen, maar het is wel de als vierde gefinishte Orlando Terranova die de tweede plaats in de tussenstand bekleedt, na Roma.
  • Powercars
De etappe van vandaag bracht de deelnemers van San Rafael naar San Juan via 301 kilometer tegen de klok. Het parcours aan de voet van de Andes leek de Mini-armada bovendien bijzonder goed te liggen en het BMW-zustermerk haalde dan ook verschroeiend uit. Simpel gesteld, Nani Roma deelde de concurrentie een mokerslag uit. Stéphane Peterhansel maakte na zijn pech op de openingsetappe zondag, vandaag opnieuw een bijzonder slechte beurt. De Fransman, die als leider in de tussenstand de etappe aanvatte, reed maar liefst zes keer lek en diende daarenboven net als Carlos Sainz nog een omleiding te volgen wegens een rivier die buiten haar oevers trad. De elfvoudige winnaar moest uiteindelijk bijna een halfuur toegeven en zakt terug naar de vijfde plaats in de ranking op net geen 25 minuten, terwijl Carlos Sainz bijna 16 minuten zag wegtikken. Beste Belg vandaag was Fabian Lurquin; de Luikenaar eindigde samen met Nederlander Erik Wevers verdienstelijk achtste en sluipt daardoor de top tien van de rangschikking binnen.

Morgen krijgen de heren piloten een rit van 868 kilometer naar Chilecito voorgeschoteld, waarvan 657 kilometer tegen de klok.

Foto: BMW AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Dakar Rally Raid op dinsdag 7 januari 2014.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons