van der Horst

Daniel Ricciardo tekent bij McLaren

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo en Renault zullen niet samen wereldkampioen worden. Na amper twee seizoenen bij de Franse constructeur, stapt de Australiër in 2021 over naar McLaren. Hij wordt er de nieuwe teamgenoot van de Brit Lando Norris. De transfer van Carlos Sainz Jr. naar Ferrari wacht op een officiële bevestiging.
  • STX Motorhomes
Daniel Ricciardo, zevenvoudig GP-winnaar met Red Bull Racing, stapte begin vorig seizoen over naar Renault F1, waar hij een langetermijnproject begon om, zeker wannneer het nieuwe technische reglement zijn intrede doet, een kans te maken op de wereldtitel. De resultaten vielen tegen en meer dan een vijfde plaats in het WK voor constructeurs zat er niet in.

Carlos Sainz - McLaren
Carlos Sainz - McLaren
De geruchtenmolen had het over een mogelijke transfer naar Ferrari, maar het oog van Daniel Ricciardo is gevallen op McLaren. "De samenwerking is een nieuwe stap voorwaarts in ons langetermijnplan en zal een opwindende nieuwe dimensie toevoegen aan het team", aldus Zak Brown, CEO van McLaren Racing. "Ik wil Carlos (Sainz, n.v.d.r.) bedanken voor zijn uitstekend werk bij McLaren en zijn aandeel in onze opmars. Hij is een echte teamspeler en we wensen hem het beste voor de toekomst."

"Daniel is een bewezen racewinnaar en zijn ervaring, toewijding en energie zullen een waardevolle toevoeging zijn in onze missie om opnieuw de spits van het peloton terug te vinden", vult Team Principal Andreas Seidl aan. "Met Daniel en Lando als teamgenoten, geloof ik dat we twee rijders hebben die het team zullen helpen groeien."

Foto's: Renault F1, Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op donderdag 14 mei 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons