van der Horst

Daytona: 26 wagens aan de start - GT Daytona krijgt klappen

Rolex 24 at Daytona
Rolex 24 at Daytona
Volgende week zaterdag trekt ook het IMSA WeatherTech SportsCar Championship zich weer op gang, nadat het geen enkele race meer had afgewerkt sinds de Rolex 24 at Daytona eind januari. Op de Amerikaanse nationale feestdag worden de banden opnieuw opgewarmd in datzelfde Daytona en verwachten we 26 wagens aan de start. Terwijl de DPi- en GTLM-klasse praktisch ongewijzigd blijven qua aantal deelnemers, is de GT Daytona-klasse het zwaarst geraakt door de coronacrisis.
  • LTF
In zowel de DPi- als GTLM-klasse zullen alle teams die initieel een vol seizoen gingen afwerken aan de start verschijnen. Daarbij hoort ook Laurens Vanthoor, die zijn laatste seizoen op Amerikaanse bodem gaat afwerken met het Porsche GT Team, gezien na dit seizoen de stekker uit het fabrieksprogramma getrokken wordt. Ondertussen zijn ook de meeste piloten die uit Europa komen al in Florida geland, om een opgelegde quarantaineperiode van de Amerikaanse regering af te werken. Terwijl er in de topklassen niet veel verandert, zijn er de voorbije drie maanden toch wel slachtoffers gevallen in GT Daytona.

Paul Miller Racing - Lamborghini Huracan GT3
Paul Miller Racing - Lamborghini Huracan GT3
Hoewel deze klasse nog steeds de meeste deelnemers omvat, geven toch heel wat deelnemers verstek. Zo onder meer kampioenschapsleider Paul Miller Racing. Zij zullen minstens tot eind juli geen race afwerken en bekijken de situtatie nu race per race. Ook de Pfaff Motorsports Porsche en Heart of Racing Aston Martin moesten zich noodgedwongen terugtrekken, terwijl Wright Motorsports en GRT Grasser Racing Team met een wagen minder aan de start staan. Toch verschijnen er ook nieuwe deelnemers tegenover eind januari. Zo zullen de McLaren van Compass Racing en de Gradient Racing Acura het veld vervoegen, gezien zij alleen de Sprint Cup - (het kampioenschap met alleen de kortere races) afwerken. Vrijdag 3 juli gaat alles van start met de kwalificaties, terwijl op 4 juli de race wordt verreden met maximaal 5000 aanwezige toeschouwers op het appel.


Foto's: Rolex 24 Hours - Paul Miller RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 25 juni 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Daytona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons