van der Horst

5000 toeschouwers toegelaten tijdens Daytona 240

Daytona 24 Hours 2020
Daytona 24 Hours 2020
Terwijl in Europa stilletjes aan alle kampioenschappen aan het opstarten zijn, is men in Amerika al enkele weken weer begonnen. De NASCAR zette de eerste stap met de heropstart van de races, terwijl de IndyCar Series twee weken geleden hun seizoen aftrapte in Texas. Terwijl beide kampioenschappen dit achter gesloten deuren deden, bereidt het IMSA WeatherTech Sportscar Championship zich voor om 5000 toeschouwers toe te laten bij hun eerste manche sinds Daytona. Al hangen daar wel verschillende voorwaarden aan vast.
Na besprekingen met verschillende overheidsinstanties inzake gezondheidsprotocollen kwam de uitbater van de Daytona International Speedway met het nieuws dat er een gelimiteerd aantal toeschouwers welkom zullen zijn tijdens de heropstart van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. 5000 personen mogen aanwezig zijn in oftewel de tribune oftewel op het middenveld met hun camper. Toch mag niet iedereen gaan. Zo moeten de toeschouwers in de staat Florida wonen en in het geval van de personen met campers, mogen zij zich niet verplaatsen tijdens de race. Hiermee zal dit de eerste race zijn in de wereld waar publiek welkom is sinds de hele coronacrisis startte.

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 18 juni 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons