van der Horst

Daytona: Eerste succes voor Muehlner Motorsports America in IMSA Prototype Challenge

Winst voor Muehlner Motorsports America Duqueine M08 - D03
Winst voor Muehlner Motorsports America Duqueine M08 - D03
Terwijl het IMSA WeatherTech SportsCar Championship zich opmaakt voor hun race later deze dag, werd zaterdag traditioneel de eerste race van de IMSA Prototype Challenge verreden. Daar pakte Muehlner Motorsports America, de Amerikaanse afdeling van het Belgische Mühlner Motorsport, hun eerste succes nadat Moritz Kranz en Laurents Hörr met bijna 20 seconden voorsprong op de eerstvolgende wagen richting de overwinning reden.
  • St. Paul
Er stond geen maat op Kranz, vorig seizoen nog te zien bij Mühlner Motorsport in de Michelin Le Mans Cup, en Hörr, regerend kampioen in de Michelin Le Mans Cup en teamgenoot van Jean Glorieux bij DKR Engineering. Het Duitse duo pakte de pole en trok die trend door tijdens de race met zowel de overwinning als de snelste ronde om zo met de volle pot huiswaarts te keren. De volgende ronde voor de IMSA Prototype Challenge is op 14 maart, tijdens het weekend van de Mobil 1 12 Hours of Sebring.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 24 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons